Datum en tijd
16/09/2018
10:45 - 12:15

Waar?
Cultuurkapel


Cirkels van verbondenheid
Maandelijkse verdiepings- en ontmoetingsmomenten

Olga Bosmans en Gaston De Smet:
“Voeling krijgen met het leven: aanvoelen wat goed voor je is, openstaan voor wat op je pad komt en het met twee handen grijpen, omdat je voelt dat het je iets wil vertellen, dat het helemaal past bij wie je bent of bij wie je wilt worden. Dat is de weg die we meer en meer volgen. Het zet ons leven soms op zijn kop, het biedt verrassende wendingen, maar één ding is zeker: we komen dichter en dichter bij wie we in wezen zijn. We durven er meer voor gaan staan en dit geeft ons de kracht om nu ook het geleerde door te geven.”


Eén keer per maand komen we samen in een cirkel rond inspirerende thema’s. We luisteren naar een getuigenis. Er is een korte meditatie. Verder kan je meezingen, deelnemen aan een sacrale dans en je ervaringen, gedachten en verlangens delen. Soms is er een muzikant of zijn er zangers die de viering opluisteren.
Kinderen zijn welkom. Voor hen is er een aparte activiteit. We starten en eindigen de cirkel samen met hen.
Nadien is er gelegenheid om samen te eten in het huis van La Verna.

Uitgangspunten

We gaan ervan uit dat mensen verlangen naar liefde, waarachtigheid en schoonheid, en willen groeien in medemenselijkheid. Er zijn vele wegen om hiertoe te komen.

Een universele spiritualiteit

De verschillende spirituele tradities kunnen een bron van inspiratie zijn. Wie zoekend en met een open geest op weg gaat, kan ervaren wat alle religies en levensbeschouwingen verenigt.

Het eigen leven

Ook het eigen leven en vooral hoe je ernaar kijkt en ermee omgaat, zien we als een krachtige bron van weten en een kans om te groeien.

Inspirerende ontmoetingen en figuren

Een ontmoeting kan het verschil maken op onze levensweg. Het kan gaan om ontmoetingen in je leven of om inspirerende figuren of thema’s die je bijvoorbeeld via boeken of via de media ontmoet.

De mensen die een getuigenis brengen doen dit vaak vanuit die verschillende invalshoeken.
We staan open voor alles wat een mens innerlijk kan voeden.

Praktische afspraken

Wanneer: Elke derde zondag van de maand (behalve in maart en de zomervakantie) van 10.45 u. tot 12.15 u.
Waar: In de cultuurkapel Sint-Vincent, Sint-Antoniuskaai 10, 9000 Gent. De maaltijd nadien (soep en brood), vindt plaats in het La Verna-huis, naast de kapel.
Bijdrage: Opdat deze vieringen voor iedereen toegankelijk zouden zijn, is de bijdrage vrij. We oefenen om solidair te zijn met elkaar. Wie meer heeft, kan meer geven. Wie minder heeft, kan minder geven.
Inschrijven: Inschrijven is niet nodig.

het leven vieren