Datum en tijd
14/09/2024
09:30 - 12:00


Filiep Vandenberghe
4 zaterdagvoormiddagen september-november 2024

Vanaf mijn jeugd was ik heel erg geboeid door spiritualiteit, en dat bracht mij ertoe priester te worden. In 2001 trad ik uit en huwde met Carine, vond eerst werk in de drughulpverlening en daarna in de gehandicaptenzorg, als medewerker ethiek en zingeving.

Ik creëer graag met mijn handen, ben een geboren klusser, beoefen keramiek en doe aan kalligrafie in cortenstaal. Als je benieuwd bent hoe mijn werken eruitzien, dan kan je een kijkje nemen op www.filiepkeramiek.be.

Twintig jaar geleden werkte ik als lay-outer mee aan de eerste nummers van het La Verna tijdschrift. We volgden ook de cursus joodse Kabbala.
Tijdens corona gingen wij opnieuw op cursus, online weliswaar. Ik leerde veel van spirituele leraren die met boeken, events en podcasts de groei van een bewustzijn in waarheid, vrede en liefde stimuleren.
Sindsdien mediteer ik steevast elke ochtend, en ik ervaar dit als een bron van energie waarvan ik tevoren de diepte niet kende. Ik ondervind dat mijn efficiëntie tijdens de dag hoger is dan voorheen. Ik voel dat mijn gezondheid en vitaliteit er baat bij hebben, en zie de linken tussen gedachten of uitspraken en hun effecten in ‘de realiteit’.

Ik ben ervan overtuigd en wil graag delen dat er ‘iets’ in ons bestaat dat steeds gericht is op de positieve zijde van de dingen, ‘iets’ dat boven alle oordelen en beperkingen uitstijgt, een onzichtbare maar uiterst betrouwbare vriend(in) die het altijd voor je opneemt. Dat ‘iets’ krijgt vele namen: ‘hogere Zelf’, ‘Eeuwige ziel’, ‘je goddelijkheid’, …

De thema’s worden verdeeld over 4 zaterdagvoormiddagen:

  • 14 september: Herinneren wie je werkelijk bent, het perspectief van je goddelijkheid opzoeken
  • 5 oktober: Spiritualiteit en nieuwe wetenschappelijke kennis over de werking van het menselijk brein, de kwantumfysica en celbiologie
  • 26 oktober: Jezelf bewust afstemmen op je goddelijkheid door meditatie en verbindende rituelen
  • 16 november: Bewust omgaan met de universele kosmische wetten

De tuinwachtertjes, door mij ontworpen en gemaakt

Plaats: bij ons thuis, Filiep en Carine Vandenberghe-Vandenabeele, Kruiskerkestraat 14 A, Ruiselede
Tijdstip: 4 zaterdagen: 14 september, 5 en 26 oktober, 16 november, telkens van 9.30 u. tot 12 u. Je kan je voor de reeks of voor elke bijeenkomst apart inschrijven.
Kostprijs: 70 € voor de reeks, 20 € per bijeenkomst; koffie, thee en versnaperingen inbegrepen
Inschrijven: bij claudine@laverna.be én door storting van het gepaste bedrag op rek.nr. BE71 5230 8074 2269 TRIOBEBB, met vermelding ‘Herinneren wie je werkelijk bent’, reeks of de datum
Zie ook www.laverna.be