Datum en tijd
22/10/2022
18:30 - 21:00


Marie Van Montfort
Zaterdagavond 22 oktober

Graag bieden we een film aan in mijn huiskamer. Ik geef eerst een korte inleiding en nadien voorzien we ruim de tijd om met elkaar van gedachten te wisselen.

As it is in heaven is een Zweedse film van 2004 die geregisseerd werd door Kay Pollak.

Een hartaanval zet een streep door de overvolle agenda van Daniel Dareus (Michaël Niqvist), een succesvol dirigent. Om tot bezinning te komen, keert hij terug naar zijn geboortedorp in Noord-Zweden. Daar wordt hij met zijn neus op de feiten gedrukt: onverwerkte jeugdtrauma’s hebben al die jaren zijn vermogen tot liefhebben in de weg gestaan.
Langzaam krabbelt Daniel op, niet in het minst omdat hij als voorzanger de leiding krijgt over het kerkkoor. Zijn onconventionele aanpak zet heel veel in beweging: mensen komen tot bevrijding! Maar deze bevrijding zet echter ook kwaad bloed binnen de kleine dorpsgemeenschap…

De film toont hoe belangrijk het is om af te dalen in jezelf en zo bij jezelf thuis te komen. En dat dit maar kan dankzij een warme menselijke verbinding.

Het is een film die ontroert en beklijft!! Die je moet gezien hebben. Echt een aanrader!

Op het Europees filmfestival in 2005 kreeg de film een nominatie voor beste componist en voor beste buitenlandse film.

Waar: In de huiskamer van Marie Van Montfort, Koeneind 7, Geel.
Wanneer: Zaterdag 22 oktober om 18.30 u. De film begint stipt om 19 u.
Bijdrage: € 5, koffie/thee en iets lekkers inbegrepen.
Inschrijven: Graag een mailtje, berichtje of telefoontje zodat er genoeg stoelen klaarstaan: Det.vanmontfort@gmail.com of 0497 93 94 61