Datum en tijd
08/04/2022 - 10/04/2022
Hele dag

Waar?
Maredret Abbey


Abdij Maredret
Kristin Vanschoubroek
Weekend 8-10 april 2022

Dit weekend is reeds het achtste abdijweekend! Zo’n weekend is telkens een bron van verinnerlijking en verbondenheid. Een verblijf in een abdij helpt om je te richten op het wezenlijke en om thuis te komen in jezelf.

Dit jaar zijn we te gast in Maredred bij zusters Benedictinessen. Het is de zusterafdeling van Maredsous.
Het is een mooie en grote abdij, waar 4 Belgische en 13 Ruandese zusters verblijven. De omgeving Vallée  La Molignée is ook mooi.

La Verna biedt tijdens dit weekend een eigen programma aan dat een hedendaagse beleving van spiritualiteit ondersteunt. Dit programma bevat groepsmomenten met reflectie en gesprek, sacrale dans (begeleid door Nancy Van Compernolle), een film, …

Het thema dit jaar is ‘UBUNTU’ of ‘Ik ben omdat wij zijn’. Anders gezegd: we zijn allen met allen verbonden’.
We gaan reflecteren zowel over onze uniciteit als over wat ons als mensen met elkaar en met alles verbindt. Pas als we deze 2 polen erkennen en ruimte geven kunnen we zijn wie we zijn en meer mens  worden.

Daarnaast wordt de gelegenheid geboden om het ritme van de abdij met zijn gebedsmomenten mee te volgen. Vanuit de abdij zijn prachtige natuurwandelingen te maken, de abdij ligt volledig omgeven door bossen en weilanden. Niek Van Bel begeleidt ons op een wandeling. Ook een gesprek met een van de zusters staat op het programma.

Wie eerder aankomt of wat langer wil blijven kan één van de dichtbijgelegen kleine gezellige dorpjes bezoeken. Of naar de abdij van Maredsous gaan die op 700 m afstand ligt. Daar kan je van een lekker biertje genieten.

 

Wanneer:  Van vrijdag 8 april (welkom vanaf 17 u.) tot zondag 10 april 2022 om 14 u.
Waar: Maredret Abbey, Rue des Laidmonts 9, 5537 Marèdret, Tel: 082 21 31 80
Bijdrage: € 195 (leden) en € 210 (niet-leden).
Info:  Breng goede stap schoenen mee. De verplaatsing gebeurt in de mate van het mogelijke met eigen wagens en kosten delend.
Bij je inschrijving laat je best weten of je:
/ of je gewone of vegetarische maaltijden verkiest.
/ of je lakens en handdoeken wenst te huren. De prijs bedraagt € 10.
/ of je zelf rijdt en plaatsen ter beschikking hebt, of graag met iemand meerijdt.

Inschrijven: klik hier
Vermeld bij je inschrijving en op je overschrijving ‘Abdijweekend 2022’