Datum en tijd
02/03/2018 - 04/03/2018
Hele dag

Waar?
De Abdij van Averbode


Abdij Averbode
Kristin Vanschoubroek
Vrijdag 2 maart tot zondag 4 maart

De abdijweekends zijn telkens een bron van verinnerlijking en verbondenheid. Een verblijf in een abdij helpt om ons te richten op het wezenlijke en om thuis te komen in de stilte van ons hart.

Deze keer gaan we naar de paters Norbertijnen in de abdij van Averbode. Deze abdij kent een rijke geschiedenis die al 10 eeuwen overspant. Ze werd in 1134 gesticht. Doorheen de eeuwen kende de abdij heel wat beproevingen: plunderingen, branden, de pest,… Eind 18de eeuw werd ze zelfs verkocht en afgebroken. Vanaf de 19de eeuw ging het terug bergop. De abdij werd de spil van heel wat activiteiten: missiewerk, een uitgeverij,… Vandaag kijkt de Abdij van Averbode volop vooruit, met onder meer een veelzijdige productenkorf en een gloednieuw belevingscentrum.

Wie deelneemt krijgt de gelegenheid om het ritme van de abdij met zijn gebedsmomenten mee te volgen. Daarnaast biedt la Verna een eigen programma aan dat een hedendaagse beleving van spiritualiteit ondersteunt. Dit programma bevat groepsmomenten met reflectie en gesprek, sacrale dans, film, … Er is een wandeling in de mooie streek rond de abdij. Daarnaast staan een rondleiding in de abdij en een gesprek met een van de paters op het programma.

abdij3

Wanneer: Van vrijdag 2 maart 18 u. (welkom vanaf 17 u.) tot zondag 4 maart om 14 u.
Waar: Abdij Averbode, Abdijstraat 1, 3271 Averbode, Tel. 013 78 04 40
Inschrijven: Klik hier
Bijdrage: € 220 (leden) en € 230 (niet-leden).
Info: Er zijn 18 eenpersoonskamers en 8 tweepersoonskamers. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet.
Laat bij je inschrijving weten of je gewone of vegetarische maaltijden verkiest. Lakens zijn inbegrepen in de prijs. Handdoeken breng je zelf mee.
De verplaatsing gebeurt kostendelend met eigen wagens. Met vragen omtrent carpooling of met het aanbieden van plaatsen in je auto kan je terecht bij Rita Van Steendam, rvst@telenet.be.
Breng goede stapschoenen mee.
De wegbeschrijving zal aan de deelnemers worden bezorgd.