Datum en tijd
31/10/2021
12:30 - 17:00


Stiltewandeling is geannuleerd door onvoorziene omstandigheden.

Ze zal op een later te bepalen tijdstip terug opgenomen worden.

Stiltewandeling De Panne: Calmeynbos, Natuurreservaat ‘De Westhoek’, het strand.

Zondag 31 oktober is de ‘Dag van de stilte’. Ideaal dus om de waarde van vertragen, verstillen en kwaliteitsvolle aandacht naar voor te schuiven. Op dat moment gaat in heel Europa de wintertijd in. We draaien de klok één uur terug. Of beter: we kunnen even de tijd stilleggen. Een uitgelezen moment om een stille en tragere wandeling op het programma te zetten.
We starten aan het Provinciaal Bezoekerscentrum ‘Duinpanne’. We gaan doorheen het Calmeynbos naar het natuurreservaat ‘De Westhoek’. Dit reservaat is het meest gaaf gebleven zeeduinlandschap van de Vlaamse kust. Ook energetisch is het een heel bijzondere plek waar inspiratie en hernieuwing voelbaar zijn. We bereiken de zee en wandelen langs het strand. Via een ander pad doorheen het reservaat en het bos gaan we terug naar de startplaats.
We wandelen in totaal ongeveer 11 à 12 km. We nemen de tijd, wandelen rustig en in stilte.
Tijdens de pauzes kunnen we gezellig praten.

Wanneer:  Zondag 31 oktober om 12.30 u.
Startplaats:  Provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne, Olmendreef 2, De Panne
Info: Bij aankomst eten we onze zelf meegebrachte picknick op. Nadien starten we de wandeling. Breng ook nog een vieruurtje en een drankje mee voor onderweg.
Gidsen: Peter Burvenich en Kristin Vanschoubroek.
Wegbeschrijving:
Met openbaar vervoer:
Er is een treinverbinding Gent Sint Pieters (vertrek 10.53 u.) – De Panne (aankomst 12.08 u.), die ook nog in verschillende deelgemeenten (bv. De Pinte, Deinze…) stopt. In De Panne neem je aan het station de tram naar het centrum. Halte: de kerk van De Panne. Dan 900 m. te voet terugkeren naar Olmendreef 2. Aankomst rond 12.30 u.
Met de wagen:
Op de E40 neem je afrit 1 (opletten niet 1A), Adinkerke. Daar neem je rechts richting De Panne. Je rijdt via de N34 rechtdoor (bij twijfel rechts houden), ongeveer 2 km., tot aan straat rechts, Olmendreef waar je 300 m. verder ‘Duinpanne’ vindt. Daar kan je parkeren.

Algemene info wandelingen:
Bijdrage:  € 5, kinderen gaan gratis mee. Inschrijven:  Mag, maar hoeft niet.

Volgende wandeling?
Allicht organiseren we een wandeling op 5 december. Meer info wordt via de nieuwsbrief meegedeeld. Deze kan je aanvragen via www.laverna.be