Datum en tijd
07/11/2020
09:30 - 17:00

Waar?
La Verna-huis


Krachtige en hoopvolle communicatie
Inge Huys
Zaterdag 7 November

Nadat we met z’n allen de lockdown periode hebben overwonnen en de 2de coronagolf doorleven, is er tijd voor hoop.
We hebben massaal gevoeld en voelen nog steeds wat het is om de verbondenheid fysiek kwijt te zijn. Ook mentaal en emotioneel missen we nog steeds verbinding.
De tijdsgeest zorgt ervoor dat verbonden blijven met onszelf, alsook in verbinding blijven met de ander een uitdaging is.

We zitten in een transitieperiode. Omwentelingen en transities zorgen voor onrust, angst, wanhoop en hunkering naar houvast. Maar er zijn ook positieve aspecten aan verandering. We worden ons nog bewuster, we gaan op zoek naar elementen waaruit we kracht kunnen putten en die ons ‘voeden’.

Zowel nu als voor het Coronatijdperk is het gedachtengoed van Marshall Rosenberg ‘Geweldloze Communicatie” of verbindende communicatie een ware  krachtbron voor mij. Een taal van krachtige kwetsbaarheid die me dichter bij mezelf brengt EN ook meer verbindt met de ander.

Graag inspireer ik ook anderen om op authentieke manier te verbinden met zichzelf en hierdoor ook eerlijk te kunnen uitreiken naar de ander. Opkomen voor je eigen behoeften, voeling krijgen met wat er  gebeurt in je binnenwereld zonder de behoeften van de ander uit het oog te verliezen.

Verbindende communicatie hielp mij in de zoektocht naar mijn innerlijk kompas. Iemand die zijn innerlijk kompas volgt, doet wat hij/zij echt wil. Veel mensen weten niet meer of wat ze doen, werkelijk ook datgene is wat ze willen. Op het moment dat je niet echt in verbinding staat met jezelf, doe je ook niet echt wat je wil. Je hoofd en gedachten ‘bevelen’ je soms acties die niet verenigbaar zijn met wie je werkelijk in je kern bent. Ons buikgevoel, ons hart wijst ons de weg.

Wanneer er verbinding is tussen je hoofd en je hart komt er een gevoel van eenheid. Soms is wat er in je gedachten speelt niet wat je hart voelt. Vanuit de verbinding met je behoeften kan je keuzes maken waar je hart gelukkig van wordt.
We worden ons bewust van onze behoeften en van de enorme waaier aan strategieën die er zijn om deze te vervullen, rekening houdend met onszelf EN de ander. Bv: ik heb behoefte aan rust en jij aan bewegen. Na elkaar te hebben gehoord, kunnen we samen besluiten of het ok is, dat nadat ik een half uurtje heb gemediteerd, we samen een wandeling maken in de natuur. Zo zijn onze beide behoeften vervuld.

Wil jij graag een taal leren die verbindt i.p.v. ons scheidt van elkaar? Leren uitdrukken wat je echt wil? Dat moeilijke gesprek nu eindelijk aangaan zonder jezelf te verliezen of helemaal door het lint te gaan?
Dan zijn deze 2-daagse inspiratiedagen ‘Verbindende Communicatie’ iets voor jou.

We leren stapje per stapje het gedachtengoed van Marshall Rosenberg en gaan aan de slag met praktijkvoorbeelden.
Het worden 2 dagen van samen leren, plezier maken en verbinden.
Je stapt buiten met een lichter hoofd, een warmer hart en een brede glimlach.
Ik pas mijn trainingen aan jouw persoonlijke noden aan.
Hierbij vind ik veiligheid voor elk individu zeer belangrijk.
Ik kijk uit om elkaar te ontmoeten!

 

 

 

 

 

 

Wanneer: Zaterdag 7 november van 9.30 u. tot 17 u.
Bijdrage:  € 110 (leden) en € 120 (niet-leden).
Koffie en thee zijn inbegrepen, een lunchpakket breng je zelf mee.
Inschrijven: Klik hier.
Info: Max. 12 deelnemers