Datum en tijd
28/03/2019
11:15 - 13:45

Waar?
La Verna-huis


Voedzaam en vreugdevol koken
Katrien Merlevede
4 donderdagmiddagen

Wat mag je verwachten?
We gaan samen aan de slag in de keuken van La Verna met eenvoudige recepten.
We werken met een rijk pallet aan plantaardige producten. We nemen de tijd om de recepten te overlopen en je krijgt inzicht en weetjes over de groenten, kruiden, smaakmakers die we gaan gebruiken. Je leert bij over andere eetculturen.

Daarna splitsen we ons in groepjes van 2 à 3 personen en gaan elk een deel van de lunch klaarmaken met aandacht voor de voedende ingrediënten en voeling met het kookproces. Je krijgt tips over kook-en snijtechnieken. Ondertussen kun je zeker eens gaan neuzen in de kookpot van de andere deelnemers.
Na de kooksessie gaan we op een creatieve manier onze dankbaarheid uiten, alvorens aan tafel te gaan om samen te genieten van al dat lekkers. Tijdens de lunch kunnen we elkaar beter leren kennen door het delen van verhalen, herinneringen, tradities rond eetbeleving. Daarna ruimen we af en doen we ook samen de afwas. Opgeruimd en opgeluimd sluiten we de sessie af.

vegetarisch koken

Wanneer: 4 donderdagmiddagen: 28 februari, 28 maart, 25 april, 23 mei van 11 u. tot 13.45 u.
Bijdrage: € 15 (leden) en € 18 (niet-leden) per les. Je kan je ook inschrijven voor de hele reeks : € 60 (leden) en € 72 (niet-leden). Lunch en receptenbunbel zijn inbegrepen.
Inschrijven: Klik hier.
Max. 8 deelnemers. Snel inschrijven is de boodschap!