Datum en tijd
04/05/2016
19:00 - 22:00

Waar?
La Verna-huis


Ego en ziel afstemmen op elkaar
Kristin Vanschoubroek

Ieder van ons draagt een goddelijke vonk in zich, een weten en een voelen dat er meer is dan je met het blote oog kan zien, een weten en een voelen dat je zelf bron van liefde bent.

Maar hoe kom je in verbinding met deze vonk? Hoe voel je die bron? Hoe stap je uit het gevoel afgesneden te zijn van jezelf, de anderen, het leven?
Het is niet voldoende ‘spiritueel bezig te zijn’ om zo voor de moeilijkheden van het gewone leven te vluchten of ze te overstijgen. Geaarde spiritualiteit gaat het leven niet uit de weg, maar ziet er kansen in tot groei.
De kunst bestaat erin ons levensverhaal, onze emoties, onze gedachten en onze verlangens ernstig te nemen. Als we naar dit alles durven kijken, als we alles wat in ons leeft ruimte geven zonder erover te oordelen, dan zal stilaan iets van die bron of die allesomvattende werkelijkheid in ons beginnen leven. Dan hoeft het ego niet langer bestreden te worden, maar kan het stilaan het voertuig worden van onze ziel.

Dit proces samen met anderen gaan, is vruchtbaar. Ieders verhaal is immers een spiegel waarin we onszelf kunnen zien. Dankzij elkaar ontvangen we verschillende invalswegen om toegang te krijgen tot de rijkdom van onze binnenkant. Dankzij elkaar komen we in een veld van verbondenheid waaruit we kracht kunnen putten om onze weg te gaan.

Een vogel is nooit bang dat de tak breekt,
want hij vertrouwt niet op de tak,
maar op zijn vleugels.

Auteur onbekend

Als je bestaan vervuld is van het verlangen het heilige in het leven van alledag te zien, gebeurt er iets wonderbaarlijks: het gewone leven wordt buitengewoon en het levensproces zelf begint je ziel te voeden.
H. Kushner


Wanneer: We starten met 5 woensdagavonden op 4 en 18 mei, 1, 15 en 29 juni, telkens van 19 u. tot 22 u. In het volgende tijdschrift worden de data vanaf september bekendgemaakt.
Waar: La Verna-huis, Sint-Antoniuskaai 9A, 9000 Gent
Inschrijven: Vermeld bij je inschrijving en op je overschrijving de titel van deze reeks.
Bijdrage: € 125 voor leden, € 140 voor niet-leden
Er kan een aanvraag tot prijsvermindering worden aangevraagd indien de prijs een hinderpaal is om deel te nemen.
Info: Je mag de ruimte niet in met schoenen. Breng dus best pantoffels mee.
Max. 12 personen