Datum en tijd
15/12/2017
19:30 - 23:00

Waar?
La Verna-huis


Graag bieden we weer onze vertrouwde filmavonden aan in het La Verna-huis. Er wordt een korte inleiding gegeven door wie de film heeft voorgesteld en na de voorstelling is er ruimte om van gedachten te wisselen.

Wanneer: Vrijdagen 20 oktober, 17 november en 15 december om 19.30 u.
Bijdrage: € 7 (leden) en € 9 (niet-leden), drankje inbegrepen

Vrijdag 20 oktober ‘Manchester by the sea’ 2017
Kenneth Lonergan
Inleiding: Kristin Vanschoubroek

Wie deze film dit jaar in de bioscoop heeft gemist, krijgt de kans hem nu te zien. Verwacht je niet aan een feelgoodfilm. Het is een film over een realiteit die te zwaar is om mee om te gaan. Vluchten, immuun worden, emotieloos leven,… lijken de enige uitweg. Maar dan gebeurt er iets waardoor de confrontatie met het verleden niet langer uit de weg kan worden gegaan . Op een subtiele wijze zien we het proces van een man die beetje bij beetje en haast gedwongen, zijn hart opent. Een sprankel hoop, niet op het volle geluk, maar wel op een einde van een totale mistroostigheid.

Vrijdag 17 november ‘Paterson’ 2016
Jim Jarmush
Inleiding: Vincent claeys-Bouuaert

De film volgt een jongeman die buschauffeur is in het banale Amerikaans stadje Paterson in de staat New-Jersey. Het is een trage film waarin helemaal niets speciaals gebeurt, behalve dat de buschauffeur oog heeft voor de kleine wonderlijke details van het dagelijks leven en er gedichten over schrijft. Een hartverwarmende tedere film over de schoonheid van het alledaagse leven.

Vrijdag 15 december ’Lion’ 2016
Garth Davis
Inleiding: Annelies De Brabandere

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van Saroo Brierley die door een ongelukkig toeval gescheiden raakt van zijn moeder en broer. Als klein jongetje zwerft hij dagenlang moederziel alleen door India, tot hij na een tijdelijke opvang in een weeshuis wordt geadopteerd door een Australisch koppel. Jaren later wordt hij geplaagd door herinneringen aan zijn Indiase familie en probeert hij wanhopig hen terug te vinden. Dit leidt tot een obsessieve zoektocht die heel wat impact heeft op zijn leven en dat van zijn geliefden. Het is een prachtige en sterk geacteerde film. De wanhoop en de identiteitscrisis die het hoofdpersonage doormaakt zijn heel herkenbaar en zullen velen beroeren.