Datum en tijd
19/10/2018
19:30 - 23:00

Waar?
La Verna-huis


Graag bieden we onze vertrouwde filmavonden aan in het La Verna-huis. Er wordt een korte inleiding gegeven en na de voorstelling is er ruimte om van gedachten te wisselen.

Vrijdag 19 oktober: ‘Departures’
2009 Yōjirō Takita
Inleiding: Kristin Vanschoubroek

Daigo Kobayashi is een getalenteerd cellist wiens orkest plotseling wordt ontbonden. Wegens geldgebrek besluit hij met zijn vrouw terug te keren naar zijn geboortedorp en daar werk te zoeken. Door een onduidelijke advertentie komt hij per ongeluk bij een uitvaartondernemer terecht. Hij wordt geconfronteerd met zijn eigen weerstand, later ook met die van zijn vrouw en vrienden, die neerkijken op zijn werk.
In deze film wordt op een meesterlijke, ontroerende wijze een transformatie in beeld gebracht. Je ontdekt beetje bij beetje de waarde van rituelen die gepaard gaan met het zorgvuldig afleggen van overledenen. En hoe dit troost, en hoe dit de overgang van de ziel bevordert…

Kristin: “Deze film heeft mij diep geraakt. Misschien ook vanuit mijn ervaring bij het afleggen van mijn moeder. De zorg en de eerbied waarmee dit is gebeurd heeft in mij een diepe en vreugdevolle indruk nagelaten. Wat akelig kan lijken, kan transformeren naar een diepgaand respect en grotere dankbaarheid voor het leven. Ik raad deze film van harte aan!”

Bijdrage: € 6 (leden) en € 8 (niet-leden), drankje inbegrepen