Datum en tijd
07/08/2020 - 08/08/2020
09:30 - 17:00

Waar?
La Verna-huis


Verbindende communicatie
Inge Huys
7 en 8 augustus

Sedert half maart is de wereld niet meer hetzelfde. De fysieke afstand en het 1,5 m principe creëert letterlijk en ook sociaal een ver-wijdering van elkaar.
In periodes van onzekerheid, angst, verwarring en wanhoop hebben we met z’n allen net die verbinding nodig. Net in deze heftige tijd is verbinding met onszelf zo cruciaal.

In deze omwenteling hebben er systeemveranderingen plaats. Deze vragen om persoonlijke verandering.

Het gedachtegoed van Marshall Rosenberg over ‘Geweldloze Communicatie’ of ‘ Verbindende Communicatie’ geeft mij nu opnieuw veel steun en kracht.
Graag inspireer ik ook anderen om op authentieke manier te verbinden met jezelf en hierdoor ook eerlijk te kunnen uitreiken naar de ander. Opkomen voor je eigen behoeften, voeling krijgen met wat er gebeurt in je binnenwereld zonder de behoeften van de ander uit het oog te verliezen.

Verbindende communicatie hielp mij in de zoektocht naar mijn innerlijk kompas. Iemand die zijn innerlijk kompas volgt, doet wat hij echt wil. Veel mensen weten niet meer of wat ze doen, werkelijk ook datgene is wat ze willen. Op het moment dat je niet echt in verbinding staat met jezelf, doe je ook niet echt wat je wil. Je hoofd en gedachten ‘bevelen’ je soms acties die niet verenigbaar zijn met wie je werkelijk in je kern bent. Ons buikgevoel, ons hart wijst ons de weg.

Wanneer er verbinding is tussen je hoofd en je hart komt er een gevoel van eenheid. Soms is wat er in je gedachten speelt niet wat je hart voelt. Vanuit de verbinding met je behoeften kan je keuzes maken waar je hart gelukkig van wordt.

We worden ons bewust van onze behoeften en welke enorme waaier aan strategieën er zijn om deze te vervullen, rekening houdend met onszelf EN de ander. Bv: ik heb behoefte aan rust en jij aan bewegen. Na elkaar te hebben gehoord, kunnen we samen besluiten of het ok is dat we nadat ik een half uurtje heb gemediteerd, samen een wandeling maken in de natuur. Zo zijn onze beide behoeften vervuld.
Wil jij graag dichter staan bij jezelf en meer verbinding ervaren met de ander? Leren uitdrukken wat je echt wil? Dat moeilijke gesprek nu eindelijk aangaan zonder jezelf te verliezen of helemaal door het lint te gaan? Dan zijn deze 2-daagse ‘Verbindende Communicatie’ iets voor jou.

We leren stapje per stapje het gedachtegoed van Marshall Rosenberg en gaan aan de slag met praktijkvoorbeelden.
Je stapt buiten met een lichter hoofd, een warmer hart en een brede glimlach.
Ik pas mijn trainingen aan jouw persoonlijke noden aan.
Hierbij vind ik veiligheid voor elk individu zeer belangrijk.

Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten!

Wanneer: Vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus van 9.30 u. tot 17 u.
Bijdrage: € 110 (leden) en € 120 (niet-leden). Koffie en thee zijn inbegrepen, een lunchpakket breng je zelf mee.
Inschrijven: Klik hier
Info: Wie er een tweedaagse in Gent van wenst te maken, vindt hier goede overnachtingsmogelijkheden.
Max. 12 deelnemers