Datum en tijd
04/06/2017
14:00 - 19:00

Waar?
Heidebo


Moerbeke Heidebos

Op 4 juni wandelen we in Wachtebeke – Moerbeke in het Heidebos. Daar vind je een unieke afwisseling van naaldbos, verlaten akkertjes, heide, schrale graslanden en dreven. Door het gevarieerde mozaïeklandschap biedt het natuurgebied onderdak aan tal van dieren en planten die zowel van het bos als van meer open heide houden.
Het wandelpad slingert door het bos en er zijn veel open plekken, de kans is ook groot dat je gallowayrunderen ontmoet. De grote troeven van dit landschap zijn : variatie en verrassingen.  Na elke bocht beleef je iets nieuws: majestueuze dreven met oude beuken, restanten van een oud fort, open stukken met struikhei of percelen beplant met dennen. De route (10 km)  door het bos is bovendien uitgestrekt en zo aangelegd dat je ondanks de soms tientallen wandelaars, toch het gevoel hebt van alleen te zijn. Het Heidebos heeft alles om het zijn bezoekers naar de zin te maken!

Gids: Mireille Van Acker
Vertrek: om 14 u aan Parking 1 van het Heidebo: Keizershoek, 9180 Moerbeke
Carpooling: 13.15 uur op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Info: Inschrijven hoeft niet
Bijdrage: € 4 voor leden van La Verna en € 7 voor niet-leden; kinderen mogen gratis mee

Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.