Datum en tijd
01/10/2017
14:00 - 19:00

Waar?
Schellebelle


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Op zondag 1 oktober wandelen we in het natuurgebied De Kalkense Meersen, gelegen tussen de dorpskernen van Kalken, Overmere, Schellebelle en Uitbergen. Via een voetveer steken we, vanuit Schellebelle, de Schelde over naar het gehucht ‘ Den Aard’, waar we onze tocht van 10 km starten. Meersen zijn laaggelegen, vochtige graslanden in de overstromingsvlakte van een rivier. We wandelen in een prachtig landschap met weidse vergezichten, bloemrijke hooilanden, sloten en uitgebreide rietkragen. De bewoonde wereld lijkt veraf. Het tweede deel van onze tocht voert ons langs een rivierduin en een aantal van de mooiste dottergraslanden uit de meersen. Een deel wordt begraasd door gallowayrunderen, een attractie op zich.

Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 14 u. op het Dorpsplein van 9260 Schellebelle (met ruime parkeermogelijkheid)
Carpooling: Om 13.30 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksteenweg, Gent

geraardsbergen

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.