Datum en tijd
06/05/2018
13:30 - 18:30

Waar?
Parking Maaltecenter


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Voor de wandeling van zondag 6 mei gaan we naar Nieuwpoort. Waar zout en zoet water elkaar ontmoeten, ontwikkelde zich een bijzondere biotoop met slikken, schorren, duinen, strand en polders met een zeldzame rijkdom aan fauna en flora, het natuurreservaat ‘De Ijzermonding’.
Omdat eb en vloed een grote rol spelen starten we om 12 u. aan de Vismijn in Nieuwpoort-stad en houden we 200 m verder, aan het begin van de havengeul op de linker havenoever, halt om eerst samen te picknicken (zelf mee te brengen).
Om 12.45 u. wandelen we verder langs de havengeul, met het prachtige zicht op het natuurreservaat, tot aan de veerboot die ons naar de rechteroever zal brengen.

We wandelen op het oosterstaketsel, voelen en ruiken de zee, een stukje strand en duin, door het natuurreservaat en via de jachthaven. Aan het Albert I monument aan het historische sluizencomplex ‘De Ganzenpoot’ keren we terug naar de parking van de Vismijn.

Info: Let op het uitzonderlijke uur van vertrek. Breng je picknick mee.
Gidsen: Hilde Hessels en Marie De Ruytter
Vertrek: Om 12 u. aan de klokkentoren van de Vismijn, Kaaiplein te Nieuwpoort-stad (met gratis parkeergelegenheid)
Carpooling: Om 11 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Wegbeschrijving: Op de E40 neem je afrit 3 Nieuwpoort. Aan de eerstvolgende lichten rechtsaf N39(Pelikaanstraat/Astridlaan) tot op het einde aan de rotonde (opgelet tram!). Daar heb je de parking aan de Vismijn (3de afslag op rotonde), Kaaiplein, Nieuwpoort-stad.


Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We leggen een gedeelte van de weg in stilte af. Er is ook ruim kans om elkaar te ontmoeten.

We kiezen voor tochten van 8 à 12 km en meestal zijn we ten laatste om 17.30 uur terug. Kinderen zijn welkom. Vaak gaan we na de wandeling samen iets drinken en genieten we van het samenzijn, maar dat is helemaal vrij.

Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen. Wie plaatsen ter beschikking heeft in de wagen of wie graag meerijdt, kan naar de parking aan het Maaltecenter in Gent komen. We vinden het fijn om samen te rijden en zo economisch en ecologisch een steentje bij te dragen.

Bijdrage: € 4 (leden) € 6 (niet-leden). Kinderen mogen gratis mee.
Inschrijven: Mag, maar hoeft niet.