Datum en tijd
08/01/2017
14:00 - 19:00

Waar?
Kasteel van Ooidonk


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Op 8 januari maken we een tocht van 9 km in Astene-Deinze. We treden in het voetspoor van talrijke gerenommeerde Leieschilders van de Latemse School, die dit landschap op doek vereeuwigden.
Vanop de Maaigemdijk genieten we van een prachtig zicht op de laaggelegen Leiemeersen. We wandelen langs een oude Leiemeander die we, op het verste punt van onze tocht, oversteken via een zelfbedieningsveer.
Het Sas van Astene, met de twee sluismeesterhuizen, dateert van 1861. De houten ophaalbrug werd intussen vervangen door een metalen T-vormige ophaalbrug, maar de houten sluisdeuren worden nog steeds manueel bediend. Het geheel is beschermd als monument en dorpsgezicht.
Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 14 u. op de parking van het koetshuis (einde oprijlaan), aan de ingang van het Kasteel van Ooidonk (GPS: Ooidonkdreef 9, 9800 Deinze)
Carpooling: Om 13.30 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent

Info: Inschrijven hoeft niet
Bijdrage: € 4 voor leden van La Verna en € 7 voor niet-leden; kinderen mogen gratis mee.

astene

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.