Datum en tijd
02/09/2018
13:15 - 18:15

Waar?
Parking Maaltecenter


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

De wandeling van zondag 2 september situeert zich tussen de dorpskernen van Knesselare, Ursel en Kleit. We verkennen een deel van het ‘Landschapspark Drongengoed’, met 750 ha het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen.
We starten aan de historische Drongengoedhoeve, een ontginningshoeve van de Norbertijnen in Drongen, gebouwd in 1746. We genieten van de prachtige site van de hoeve met haar fraaie eeuwenoude drevenpatroon in dambordvorm. Ook de aangrenzende boomgaard is ronduit schitterend.
We vervolgen onze tocht van 11 km in puur natuur, ideaal om tot rust te komen. Niet alleen bos en bomen vallen ons ten deel, we stappen ook door een boeiend heidegebied, over knuppelpaadjes, … en wanen ons zo even in de Hoge Venen.
We beëindigen onze wandeling langs de landingsbanen van het voormalige militair vliegveld van Ursel, thans enkel gebruikt door kleine vliegclubs.

Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 14 u. aan het terras van de Drongengoedhoeve, Drongengoedweg 9, 9910 Ursel. Let op: kom wat vroeger want bij goed weer is parkeren in de nabijheid van het (volle) terras niet altijd mogelijk.
Carpooling: Om 13.15 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Inschrijven: hoeft niet
Bijdrage: € 4 voor leden van La Verna en € 7 voor niet-leden; kinderen mogen gratis mee.


Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.