Datum en tijd
04/02/2018
13:30 - 18:30

Waar?
Parking Maaltecenter


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

De wandeling van zondag 4 februari situeert zich op een boogscheut van het stadscentrum van Aalst, in het grensgebied met Erpe-Mere en Lede. We verkennen er het natuurgebied Honegem en volgen daarbij, via grotendeels onverharde wegen, het 10 km lange Natte Voetenpad. Typisch voor Honegem zijn de vele hagen, knotwilgen en bomenrijen, die in elk seizoen zorgen voor een prachtig, gevarieerd landschap. Centraal ligt een moeras met kwelplekken en vroegere turfputten. Men stak er turf tot op het einde van de 19e eeuw, daarna werden de putten gebruikt om vlas te roten. Door het hart van Honegem loopt de sterk meanderende Molenbeek en langs haar loop staan nog een aantal watermolens. Op ons pad zien we de Cottemmolen, thans terug maalvaardig na restauratie.

Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 14 u. op de parking van Trekking Buitensport Aalst, Oude Gentbaan 255, 9300 Aalst.
Carpooling: Om 13.30 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Bijdrage: € 4 (leden) € 7 (niet-leden). Kinderen mogen gratis mee.
Inschrijven: Mag, maar hoeft niet


 

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We leggen een gedeelte van de weg in stilte af. Er is ook ruim kans om elkaar te ontmoeten.

We kiezen voor tochten van 8 à 12 km en meestal zijn we ten laatste om 17.30 uur terug. Kinderen zijn welkom. Vaak gaan we na de wandeling samen iets drinken en genieten we van het samenzijn, maar dat is helemaal vrij.

Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen. Wie plaatsen ter beschikking heeft in de wagen of wie graag meerijdt, kan naar de parking aan het Maaltecenter in Gent komen. We vinden het fijn om samen te rijden en zo economisch en ecologisch een steentje bij te dragen.