Datum en tijd
06/08/2017
14:00 - 19:00

Waar?
Sint-Michaëlskerk


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Op zondag 6 augustus wandelen we in Sint-Lievens-Houtem. We volgen er de Cotthem wandelroute, een aaneenschakeling van waardevol cultureel erfgoed en landelijk natuurschoon.
Centraal op ons parcours, aan een heuvelflank, ligt het bosrijke gehucht Cotthem (uit het Germaans ‘Cota haim’, de woonplaats van Cota) met de Cotthembeek en Cotthemgrot.
Op onze tocht van 12 km zien we meerdere getuigen van een interessant verleden, o.a. de midden in de akkers gelegen Moeder-Annakapel, indertijd gebouwd nabij een galg, en het 3 meter hoge beeld van een Romeinse legioensoldaat, bovenop de Baleiheuvel.
We genieten van prachtige vergezichten en lopen een tijdje op een Romeinse heirbaan. Naast een mooie brug dalen we af naar de Oude trambaan die vroeger Gent met Geraardsbergen verbond. Op dit groene en zeer rustige pad wandelen we in stilte tot bij de grote, historische veldkapel van de heilige Livinus, patroonheilige van Houtem.

Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 14 u. aan de Sint-Michaëlskerk, Marktplein 1, 9520 Sint-Lievens-Houtem
Carpooling: Om 13.30 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Info: Inschrijven hoeft niet
Bijdrage: € 4 voor leden van La Verna en € 7 voor niet-leden; kinderen mogen gratis mee.

wandeling-sint-lievens-houtem

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.