Datum en tijd
07/01/2018
13:30 - 18:30

Waar?
Parking Maaltecenter


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Op zondag 7 januari volgen we de Afsnee-Keuzeroute in een landschap dat geboetseerd is door de Leie. We starten in het dorpje Afsnee voor een tocht van 9 km en maken daarbij twee wandellussen met als knooppunt de Goedingebrug. Deze brug over de Leie verbindt de Kouter van Afsnee, een laatste stukje open landbouwgebied, met het lager gelegen natuurgebied De Keuzemeersen. In de winter, en zeker als er dan delen van de meersen onder water staan, zien we hier aanzienlijke aantallen watervogels. Ook kleine roofdieren, zoals de wezel of de hermelijn, kunnen ons pad kruisen.

Gids: Rita Van Steendam
Vertrek:Om 14 u. aan het pittoreske Sint-Jan-Baptistkerkje, Afsneedorp, 9051 Afsnee
Carpooling: Om 13.45 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Bijdrage: € 4 (leden) € 7 (niet-leden). Kinderen mogen gratis mee.
Inschrijven: Mag, maar hoeft niet


 

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We leggen een gedeelte van de weg in stilte af. Er is ook ruim kans om elkaar te ontmoeten.

We kiezen voor tochten van 8 à 12 km en meestal zijn we ten laatste om 17.30 uur terug. Kinderen zijn welkom. Vaak gaan we na de wandeling samen iets drinken en genieten we van het samenzijn, maar dat is helemaal vrij.

Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen. Wie plaatsen ter beschikking heeft in de wagen of wie graag meerijdt, kan naar de parking aan het Maaltecenter in Gent komen. We vinden het fijn om samen te rijden en zo economisch en ecologisch een steentje bij te dragen.