Datum en tijd
06/02/2022
14:00 - 17:00


We beginnen onze wandeling vlak aan de abdij van Averbode, door een stuk van  het Mariapark, een bedevaartsoord dat tevens opgenomen is in de inventaris Historische Tuinen en Parken van Vlaanderen. Vervolgens duiken we meteen het natuurgebied van Averbode Bos en Heide in: we wandelen door uitgestrekte bossen, afgewisseld met vennetjes, moerassige graslanden en heide. Hier is het genieten van de geluiden van de natuur, de mooie vergezichten en vooral de stilte en de rust.
We stappen een deel van de wandeling in stilte, waarbij we luisteren naar wat de terugkeer van het licht (Lichtmis 2 februari) ons wil vertellen. Er is ook ruim kans om met elkaar hierover te delen bij het einde van de wandeling.
Na de wandeling kan er iets gedronken worden in het cafeetje aan de abdij, vlak aan parking 1 (afhankelijk van de dan geldende Covidmaatregelen).

Wanneer: Zondag 6 februari 2022 om 14 u.
Plaats: Abdij van Averbode, Abdijstraat 1, 3271 Scherpenheuvel-Zichem.
Parkeermogelijkheid: Parking 1 aan de achterzijde van het domein, bereikbaar via Herseltsebaan 2, (bedrijfsingang van Uitgeverij Averbode).
Vertrek: Om 14 u. verzamelen op het binnenplein voor de ingang van de kerk. We bieden ook mogelijkheid tot carpooling. Vertrek om 13.15 u. aan het station van Geel. Graag een bericht aan Bernadette als je wil rijden of meerijden: 0497 93 94 61 – det.vanmontfort@gmail.com
Gids: Bernadette Van Montfort.
Prijs: € 4
Info: De wandeling is lusvormig en 5,5 km over niet verharde, kleinere en wat grotere, lichtglooiende boswegen en –wegeltjes. Voorzie aangepaste regenkledij en stevige schoenen.