Datum en tijd
21/04/2024
17:30 - 22:30


Uitnodiging

Je bent van harte welkom op het feest van dankbaarheid en verbondenheid
ter gelegenheid van 20 jaar La Verna
op zondag 21 april 2024

Programma
Vanaf 17.30 u.       Welkom
18 u. – 19.30 u.      We vieren feestelijk met:

  • Woordje van Kristin Vanschoubroek: ’20 jaar La Verna, een verhaal van vertrouwen’
  • Woordje van Professor Lieven Annemans: ‘Gelukkig zijn, hoe doe je dat?’
  • Enkele getuigenissen van La Verna sympathisanten
    Dit alles wordt opgeluisterd met muziek van Steven De bruyn.

19.30 u. – 21.30 u. We ontmoeten elkaar op een receptie met broodjes.

Waar?
Het feest en de receptie gaan door in de kapittelzaal en de pandgangen van de prachtige Sint-Pietersabdij in Gent.

Er is een gemeenschap van de geest.
Kom erbij en voel de vreugde.

Sluit je beide ogen om met het andere oog te zien.

Rumi

Bijdrage: 20 € per persoon.  

Inschrijven: Mailtje sturen naar claudine@laverna.be met vermelding van de namen en door storting van 20 € per persoon op vzw La Verna BE71 5230 8074 2269 TRIOBEBB.

Wegbeschrijving en parkeergelegenheid:
Adres: Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent
Afrit Gent-Zuid, eerste straat links, pijl volgen naar Parking Sint-Pietersplein. De ondergrondse parking komt uit aan de ingang van de abdij.

Receptie en dieetwensen:
We kunnen rekening houden met je wensen. Je kan ze aan Claudine doorgeven.

Kristin Vanschoubroek richtte 20 jaar geleden La Verna op. Ze gaat ervan uit dat mensen het verlangen om eerlijk en echt te leven in elkaar ‘wakker’ kunnen maken. Als je elkaar de ruimte en de tijd gunt om dat wat binnen in jezelf leeft te verkennen en te verdiepen, kan het vertrouwen in jezelf en in het leven groeien. Dit helpt bij het omgaan met dat wat het leven op je pad zet. Je overgeven aan dat wat is, met inbegrip van je tegenslagen, van je kwetsbaarheid en je afhankelijkheid, is een grondhouding die zowel persoonlijk als maatschappelijk naar meer menselijkheid leidt.

Lieven Annemans is hoogleraar gezondheidseconomie, verbonden aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Gent. Hij is ook schrijver en schreef o.a. het boek ‘Geluk vinden zonder het te zoeken’.
Lieven Annemans wordt ook de ‘geluksprofessor’ genoemd. ‘De meeste mensen willen graag gelukkig zijn. Maar velen verwarren geluk met genot. En dan kopen of doen ze dingen waarvan ze denken dat het hun goed doet. Sommigen streven obsessief naar hun eigen geluk en beseffen later dat zij niet de juiste weg kozen. Anderen krijgen nagenoeg geen kansen op een goed bestaan. Een echt mooi en goed leven leiden is nochtans mogelijk voor iedereen. We kunnen samen het geluk vinden zonder het te zoeken’.

Steven De bruyn maakt al sinds de jaren ’90 van de mondharmonica een sexy instrument. Zijn muziek hip hopt tussen blues, free jazz en wereldmuziek.
Als je aan Steven vraagt waarom hij voor de mondharmonica heeft gekozen, antwoordt hij: “de harmonica heeft mij gekozen”. Hij koos, na zijn studies sociologie en Informatica, voor zijn passie, de mondharmonica. Zijn droom was dat de mondharmonica zijn paspoort tot de wereld zou worden. Deze droom is er nog steeds, maar zijn invulling van succes is intussen veranderd. Steven wil vooral beter worden, niet groter of bekender. Het mooiste moment voor een muzikant is als je een kanaal wordt. Dan is er geen angst en kan de kracht van improvisatie haar werk doen.

We hopen je te ontmoeten!

Het bestuur van La Verna Gent: Claudine Bonne, Chantal De Poorter, Marleen Heymans, Julia Meyers, Kathleen Van Driessche, Kristin Vanschoubroek

De stuurgroep van La Verna Geel: Annemie Aerts, Carine Bens, Tinne Haeverans, Lief Mannaerts, Gerd Slegers, Marie Van Montfort, Vincent Vergracht