Datum en tijd
17/03/2018
10:00 - 16:00

Waar?
Landgoed de Campagne


Een meditatieve, verbindende vorm van dansen
Dansdag met Brigitte Geerlings

sacrale dans2

Sacrale dansen zijn meestal eenvoudige kringdansen op klassieke muziek, folkloremuziek of religieuze muziek. Ze bestaan uit voorgeschreven passen en bewegingen die gaandeweg worden aangeleerd en steeds herhaald. De choreografie van de dansen maakt gebruik van krachtige symbolen zoals de cirkel, het kruis en de spiraal.
Sacrale dans is eigenlijk een vorm van meditatie, maar dan meditatie in beweging. Je zou het ook ‘bidden met je lichaam’ kunnen noemen.

Bij sacrale dans staat verbondenheid centraal. Verbondenheid met jezelf, met de medemens en met het hogere. Voor de één brengt het diepe rust en ontspanning, voor de ander vreugde en leven.
Deze dansvorm is een weg van bewustwording en heling. Ze leidt tot zelfbewustzijn, sociaal bewustzijn en bewustzijn van het grote geheel van de schepping, die grote kosmische dans waar wij deel van zijn.
Als we sacrale dans ‘helend’ noemen, dan heeft dat te maken met de unieke combinatie van lichaam, ziel en geest, met de totaliteit van de mens die door deze dans wordt aangesproken. Door de dans worden we uitgenodigd om met volledige aandacht aanwezig te zijn, hier en nu, in elke pas, in elke beweging.

Wil je graag ervaren wat het voor jou kan betekenen? Kom met ons meedansen. Iedereen is welkom: mensen voor wie sacrale dans nieuw is en mensen die er al ervaring mee hebben.

Dans elke dag,
al was het maar in gedachte.

Rabbi Nahman

De dansdag gaat door in een heel mooie zaal met houten vloer in Landgoed De Campagne in Drongen Luchteren. Er is plaats voor 50 deelnemers.

Wanneer: Zaterdag 17 maart van 10 u. tot 16 u.
Waar: ‘Landgoed de Campagne’, Gijzelstraat 12, 9031 Drongen
Bijdrage: € 25 (leden) en € 30 (niet-leden)
Inschrijven: Klik hier.
Info: Bereikbaar met het openbaar vervoer: bus 18 (halte Beekstraat). Parkeren kan op het domein zelf. Lunchpakket zelf meebrengen.