Datum en tijd
15/06/2024
14:00 - 17:00


Griet Leysen en Els Gullentops
Zaterdagnamiddag 15 juni 2024

Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum biedt gespecialiseerde zorg aan mensen met een psychiatrische zorgvraag en aan hun omgeving wanneer begeleiding door de eerste lijn (huisarts, gezinszorg, centrum algemeen welzijnswerk…) niet meer volstaat.

Je kent het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZ) Geel misschien vooral van de Geelse gezinsverpleging.  Deze kreeg eind vorig jaar van Unesco de erkenning als immaterieel erfgoed.  Een erkenning waarop het OPZ Geel terecht fier is en vooral een opsteker voor het 100-tal gezinnen dat al vele jaren een psychiatrische patiënt opvangt.
De gezinsverpleging is een heel belangrijk onderdeel van de werking van het OPZ, maar het zorgcentrum is nog veel meer dan dat.  Er is zorg voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen.  Er is zorg in het ziekenhuis en zorg aan huis, of vormen daartussen. Er is aandacht voor zingeving, dagbesteding, beweging.
Wij dachten dat het een unieke kans is om ons zelf te verdiepen in die specifieke werking van het OPZ. En om iets meer te horen over de huidige kijk op en aanpak van psychisch kwetsbare mensen en hun noden, die een hele evolutie hebben doorgemaakt. Er is meer aandacht gekomen voor herstelgericht denken en handelen op lange termijn.

Griet Leysen zal als ervaringsdeskundige spreken. Zij neemt ons mee in haar herstelverhaal. Els  Gullentops, stafmedewerkster paramedisch departement OPZ  is de 2e spreekster. Zij zal het hebben over wat de visie van herstelgericht werken inhoudt en hoe dit de geestelijke gezondheidszorg veranderd heeft.
We krijgen toelichting, beeldfragementen en er is gelegenheid tot vragen stellen. Het wordt ongetwijfeld een boeiende namiddag.

 

Waar: We komen samen aan het Bezoekerscentrum (Dr Sanodreef 4, parking 7).
U bereikt het gebouw via de Dr. Sanodreef, ongeveer in het midden ter hoogte van de oversteekplaats. Het bezoekerscentrum  kan ingegeven worden in Waze en Google maps
Wanneer: zaterdagnamiddag 15 juni van 14 uur tot ongeveer 17 uur
Bijdrage: 10 euro.
Inschrijven: Is nodig! Dat kan via  een mailtje of telefoontje Det.vanmontfort@gmail.com of 0497 93 94 61