Datum en tijd
16/06/2019
10:45 - 12:15

Waar?
Cultuurkapel


Cirkel van verbondenheid met Luk Dewulf, zondag 16 juni, La Verna Gent.

luk

Luk Dewulf is allicht dé talentenman van Vlaanderen. Hij schreef meerdere boeken over talenten en burn-out, en hoe je deze kan voorkomen. Hij is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland. En hij is aangenaam gezelschap!

Luk: ‘Alles wat ik professioneel doe, is ontstaan of kan verbonden worden met mijn persoonlijke geschiedenis. Daar wil ik het in de cirkel over hebben: over mijn jeugd, de aanvankelijk erg moeizame schoolloopbaan, en hoe ik uiteindelijk het goeie spoor te pakken kreeg. Mijn visie op talent is van hieruit ontstaan.

Ook in mijn loopbaan als ondernemer en in de samenwerking met mensen kende ik enorm veel mooie momenten en realisaties waar ik trots op ben. Maar er waren ook moeilijke momenten waarin ik meer dan eens verstrikt raakte in relaties op het werk met energieverlies tot gevolg. Daaruit ontstonden de ideeën rond burn-out. Ik ga graag in op wat ik versta onder een ‘relationele burn-out’.

En verder wil ik nog enkele gedachten delen rond hoe een zware verantwoordelijkheid ligt bij de huidige politieke generatie als het gaat over het ontwikkelen van talent en veerkracht, en het voorkomen van burn-out’.


Cirkel van verbondenheid: Maandelijkse verdiepings- en ontmoetingsmomenten

Om de twee maanden komen we samen in een cirkel rond inspirerende thema’s. We luisteren naar een getuigenis. Er is muziek. Er is een korte meditatie. Verder kan je je ervaringen, gedachten en verlangens delen. Soms zingen of dansen we samen. Soms komt een muzikant de viering opluisteren.
Ook de kinderen zijn welkom. Voor hen is er een aparte activiteit.
Na de cirkel is er gelegenheid om samen te eten in het huis van La Verna.

Uitgangspunten

We gaan ervan uit dat mensen verlangen naar liefde, waarachtigheid en schoonheid, en willen groeien in medemenselijkheid. Er zijn vele wegen om hiertoe te komen.

     Een universele spiritualiteit

De verschillende spirituele tradities kunnen een bron van inspiratie zijn. Wie zoekend en met een open geest op weg gaat, kan ervaren wat alle religies en levensbeschouwingen verenigt.

     Het eigen leven

Ook het eigen leven en vooral hoe je ernaar kijkt en ermee omgaat, zien we als een krachtige bron van weten en een kans om te groeien.

     Inspirerende ontmoetingen en figuren

Een ontmoeting kan het verschil maken op onze levensweg. Het kan gaan om ontmoetingen in je leven of om inspirerende figuren of thema’s die je bijvoorbeeld via boeken of via de media ontmoet.

De mensen die een getuigenis brengen doen dit vaak vanuit die verschillende invalshoeken.
We staan open voor alles wat een mens innerlijk kan voeden.

Het meemaken van een cirkel creëert tussen-tijd.
Het heeft iets van een ritueel dat je helpt om binnen een wereld van hyperactiviteit, te vertragen, stil te staan en bewuster en rijker te leven.

Praktische afspraken

Wanneer: Op zondag 16 juni, van 10.45 u. tot 12.15 u.
Waar: In de cultuurkapel Sint-Vincent, Sint-Antoniuskaai 10, 9000 Gent. De maaltijd nadien (soep en brood), vindt plaats in het La Verna-huis, naast de kapel.
Bijdrage: De bijdrage is vrij.
Inschrijven: Inschrijven is niet nodig.

het leven vieren

ZELF EEN GETUIGENIS BRENGEN?

Wil je jezelf laten zien? Verlang je om meer naar buiten te komen met je weg, met wat je bezielt, met een diepgaande ervaring of ontmoeting of met een thema waarin je je hebt verdiept? Een getuigenis brengen kan een mooie kans zijn om te groeien in zelfrespect en zelfwaarde. Je geeft iets aan anderen én aan jezelf. Het is een gelegenheid om je ervaring en je weg ernstig te nemen en te verdiepen.
Kristin ondersteunt je hierin. Je kan contact nemen met haar en kijken of dit iets voor jou is en hoe je dit vorm kan geven: kristin@laverna.be, 09 282 21 81.