Datum en tijd
01/05/2022
09:30 - 11:30


Bernadette Van Montfort

Via La Verna leerde ik Hans Juchtmans kennen. Hans is een bewogen man met een warm hart.
Graag gaan we met La Verna-Geel in op een initiatief dat hij een paar jaar geleden nam: hij geeft aan mensen de kans om de stilte te beleven in zijn tuin.
Hans zegt daarover het volgende: ‘We leven in een jachtige tijd. We rennen, lopen, vallen en staan weer op. “Druk” en “snel” zijn alomtegenwoordig. Tegelijk ervaren we meer dan ooit de behoefte om te vertragen en even stil te staan. Daarom bied ik graag op een verrassende plek een oase van groen en rust aan, een Stiltetuin. Een tuin die uitnodigt om te verstillen. Waar je in alle rust kunt lezen, mediteren, zitten, liggen en de natuur in al haar schoonheid bewonderen.
De stiltetuin is elke eerste zondag van de maand van mei tot en met september gratis toegankelijk, vanaf 8 uur tot 11.30 uur.

“Zwijgen is de eerste stap naar de ontmoeting met jezelf
Wie innerlijk stil is, heeft aandacht voor wat uiteindelijk
belangrijk is;
verbondenheid, goedheid, vriendschap en liefde
Stilte is ruimte scheppen en zich bevrijden van de ballast
van woorden, van verlangens en van bezit.
Ze ontsluit het terrein waar de zin en het doel van het
menselijke bestaan verborgen liggen.
In de stilte vind je de weg naar je eigenlijke zelf. “
Edith Cardoen

 Wij nemen een bezoek aan de stiltetuin heel graag in ons programma op.

Wanneer: Zondag 1 mei. Vertrek om 8.45 u. vanuit Geel of om 9.30 u. in de stiltetuin. Vanuit Geel: afspraak aan het station of bij slecht weer in de wachtzaal.
Waar: Industriepark 1219, 3545 Halen.
Bijdrage: Gratis
Benodigdheden: Bij nat weer best stevig schoeisel voorzien.
Info: Wie graag deelneemt kan zich melden bij mij, det.vanmontfort@gmail.com of 0497/93.94.61. Laat ook weten of je zelf kan rijden en mensen kan meenemen, ofwel graag meerijdt. Je kan natuurlijk ook op eigen houtje naar Halen rijden. We verzamelen ter plekke  vooraan aan het industrieterrein nr. 1219 om 9.30 u. , voor een kennismakingsmoment met Hans zelf die ons kort wat gaat vertellen over de stiltetuin.