Datum en tijd
22/04/2023
14:00 - 17:00


Lezing zuster Jeanne Devos en Julie Hendrickx

In 2008 kwam Zuster Jeanne Devos spreken tijdens de Inspiratiedagen van La Verna (Antwerpen, TPC). Toen liet ze een onuitwisbare indruk na. Haar bezieling en charisma roerden ons tot diep in onze ziel. We zijn zo blij en dankbaar dat ze opnieuw een getuigenis wil brengen, deze keer in het huis Perrekens in de ‘barmhartige stede’ Geel.

Jeanne Devos reisde in 1963 af naar India als Missiezuster van de Jacht. In 1985 richtte ze de ‘National Domestic Workers Movement’ op. Hiermee zorgde ze ervoor dat vrouwen en kinderen die in moderne slavernij leefden, als huispersoneel, eindelijk een stem kregen.
Ondertussen is de beweging uitgegroeid tot 2 miljoen leden en krijgt ze steeds meer media en politieke aandacht.

Zuster Jeanne Devos ontving meerdere prijzen in binnen- en buitenland, o.a. een eredoctoraat aan de KU Leuven (2000) en een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede (2005).

De kernwoorden verzet, vertrouwen en verbinding zijn haar grootste inspiratie.

Julie Hendrickx is het nichtje van Jeanne Devos, en de auteur van haar biografie, ‘Alsof de weg ons zocht’. Ze is tevens de Belgische ambassadeur voor de National Domestic Workers Movement in India.

Jeanne is een geboren verteller en geeft, samen met Julie, een boeiende en inspirerende lezing over haar bewogen leven in India.

Je bent heel hartelijk welkom.

“Verbinding: niets is onmogelijk als we het samen doen.”
Jeanne Devos

Wanneer: Zaterdag 22 april 2023 van 14 u. tot 17 u.
Waar: Huis Perrekens, Zammelseweg 1, 2440 Geel.
Bijdrage: € 10. Een hapje en drankje zijn inbegrepen. Vermeld bij je inschrijving en op je overschrijving de titel van deze lezing ‘zuster Jeanne’.
Inschrijven: klik hier.

Info: Zuster Jeanne brengt haar boek mee. Wie het boek koopt (alleen cash betaling is mogelijk), steunt haar levenswerk in India. De opbrengst van het boek gaat integraal en rechtstreeks naar haar project.
Wie niet aanwezig kan zijn en haar werk toch wil steunen, kan storten op BE82 0000 9019 7468 op naam van SOS Scheut, met vermelding 05 091 – KIH INDIA + je rijksregisternummer, fiscaal attest vanaf € 40. Of BE88 9795 6488 3141 op naam van Ontwikkelingsproject Bombay, vermelding Jeanne Devos. (geen attest)