Datum en tijd
13/11/2020 - 15/11/2020
Hele dag

Waar?
Maredret Abbey


Abdij Maredret
Kristin Vanschoubroek
Weekend 13-15 november

Het jaarlijkse abdijweekend zou doorgegaan zijn in het voorjaar, van 13 tot 15 maart. Maar corona deed ons dit onverhoeds uitstellen. Nu nemen we opnieuw de kans. Omdat een paar mensen die toen ingeschreven waren, nu niet vrij zijn, zijn er een drietal vrijgekomen plaatsen.

Het is de achtste keer dat we een abdijweekend organiseren. Zo’n weekend is telkens een bron van verinnerlijking en verbondenheid. Een verblijf in een abdij helpt om ons te richten op het wezenlijke en om thuis te komen in de stilte van ons hart.

Dit jaar zijn we te gast in Maredred bij zusters Benedictinessen. Het is de zusterafdeling van Maredsous.
Het is een mooie en grote abdij, waar 4 Belgische en 13 Ruandese zusters verblijven. De omgeving Vallée La Molignée is ook mooi.

La Verna biedt tijdens dit weekend een eigen programma aan dat een hedendaagse beleving van spiritualiteit ondersteunt. Dit programma bevat groepsmomenten met reflectie en gesprek, sacrale dans (begeleid door Nancy Van Compernolle) , film, …
Het thema dit jaar is ‘UBUNTU’: ’ik ben omdat wij zijn’ of ‘we zijn allen met allen verbonden’. We gaan reflecteren over onze onderlinge afhankelijkheid. Naast het gegeven dat we elk uniek zijn, is het even waar dat we door onze wederzijdse menselijkheid te erkennen, we meer mens kunnen worden en kunnen zijn wie we zijn.
Daarnaast wordt de gelegenheid geboden om het ritme van de abdij met zijn gebedsmomenten mee te volgen. Vanuit de abdij zijn prachtige natuurwandelingen te maken, de abdij ligt volledig omgeven door bossen en weilanden. Niek Van Bel begeleidt ons op een wandeling. Ook een gesprek met een van de zusters staat op het programma.
Wie eerder aankomt of wat langer wil blijven kan één van de dichtbijgelegen kleine gezellige dorpjes bezoeken. Of naar de abdij van Maredsous gaan die op 700 m afstand ligt. Daar kan je van een lekker biertje genieten.

Wanneer:  Van vrijdag 13 november 18 u. (welkom vanaf 17 u.) tot zondag 15 november om 14 u.
Waar: Maredret Abbey, Rue des Laidmonts 9, 5537 Marèdret,
Tel: 082 21 31 80
Bijdrage: € 195 (leden) en € 205 (niet-leden).
Info:  De maaltijden zijn vegetarisch (we moesten een keuze maken die geldt voor de hele groep)
Er zijn 6 tweepersoonskamers en 18 éénpersoonskamers. De verplaatsing gebeurt in de mate van het mogelijke met eigen wagens en kostendelend.
Bij je inschrijving laat je best weten of je:
/ een één- of tweepersoonskamer wenst.
/ of je lakens en handdoeken wenst te huren. De prijs bedraagt € 10.
/ of je zelf rijdt en plaatsen ter beschikking hebt, of graag met iemand meerijdt.

Inschrijven: klik hier