peter-burvenich

Peter Burvenich (1953) is ziekenhuisarts. Hij staat graag stil bij de diepere beleving van de patiënt omtrent zijn ziekte. Hij houdt van muziek en ervaart dat zingen, met eenvoudige klanken en ritmes, het luisteren vanuit het hart bevordert. Het ontsluit voor hem de schoonheid van de mensen en de wereld om hem heen. Deze beweging wil hij mee uitdragen.
Tel. 09 282 21 81 of mail peter.burvenich@telenet.be

edward-burvenich

Edward Burvenich (1982) ) is lifecoach en familiaal bemiddelaar en heeft zijn zelfstandige praktijk te Gent-brugge (www.impacta.be). Hij studeerde rechten en was tijdens het eerste deel van zijn loopbaan acht jaar advocaat. In 2014 besloot hij zijn innerlijke stroom te volgen en zijn professioneel leven om te gooien. Hij volgde daartoe een opleiding tot erkend familiaal bemiddelaar aan de UGent en tot life- en teamcoach in het IVC te Kortrijk. Ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vindt, en van daaruit de verbinding aangaan met de ander is wat hij essentieel vindt en waar hij mensen tracht bij te helpen.
Tel. 09 256 32 29 of mail eb@impacta.be

vincent_clip_image002

Vincent Claeys Bouuaert (1957) is al meer dan dertig jaar advocaat en werkt ook als bemiddelaar. Hij helpt graag mensen bij het oplossen van conflicten. Daarnaast verdiept hij zich in verschillende opleidingen rond meditatie, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Hij is al van bij het begin medewerker van La Verna en voelt zich een spiritueel reiziger. Hij vindt het bijzonder om bij een beweging te zijn waarin kan gedeeld worden over de eigen spirituele groeiweg, vrij van alle dogma’s en in respect voor elkaars overtuigingen.
Tel. 0474 37 50 27 of mail vincentcb@skynet.be

yves-lagae

Yves Lagae (1979) studeerde rechten en werkte jarenlang als jurist in een commerciële omgeving. In 2011, na een transformerende voettocht naar Santiago de Compostela, besloot hij om bewust zijn hart te volgen en de mens een centrale plek te geven in zijn professioneel leven. Momenteel heeft hij een zelfstandige praktijk als bemiddelaar. Authenticiteit, integriteit en empathie draagt hij hoog in het vaandel. De weg naar Compostela blijft voor Yves een belangrijke rol spelen als voedende bron voor verstilling, vertraging en helende verbinding met mens, natuur en het hogere. Hij beschouwt zichzelf als een pelgrim op het pad van het leven.
Tel. 0474 47 47 53 of mail yveslagae@debodem.be
Zie ook: www.debodem.be

lieven-ostyn

Lieven Ostyn (1952) studeerde geneeskunde en T.E.W. Zijn belangrijkste bron van inspiratie vindt hij in het domein van zelfgenezing, meditatie en mystiek. Hij is docent anatomie, immunologie en neurowetenschappen in diverse complementaire opleidingen. Twintig jaar geleden ontwierp hij een meditatieve manier van boogschieten waarbij hij mensen begeleidt om hun doelen te bereiken op een ‘zen-volle’ manier. Met pijl en boog is hij regelmatig te gast in stilte- en meditatiecentra.
Mail lieven.ostyn1@telenet.be
Zie ook: www.meditatiefboogschieten.be

Katrien1

Katrien Taveirne (1966) studeerde voor onderwijzeres en staat reeds 28 jaar voor de klas. Ze volgde tal van opleidingen op socio-emotioneel vlak om het welbehagen van de kinderen in haar klas en van de mensen die haar omringen te vergroten. Het inzicht krijgen in vastgeroeste patronen, het ontdekken waar die vandaan komen en vooral het zoeken naar oplossingen om die patronen te overstijgen, zijn dingen die belangrijk zijn voor haar. Op die weg kwam ze in contact met cursussen levensverdieping, meditatie, mindfulness, yoga, sherborne, assertiviteit, leiding geven, selfcoaching, pesso-therapie, …
Tel. 09 372 57 69 of mail taveirne.katrien@skynet.be

jan timmerman

Jan Timmerman (1964) is filosoof en therapeut. De voorbije 15 jaar specialiseerde hij zich in familie- en systeemopstellingen. Hij ontdekte hoe opstellingen – en de kracht van het wetende veld – fenomenen zichtbaar maken die gewoonlijk verborgen blijven. Hij combineert in zijn werk de finesses van intuïtie met een no-nonsensehouding. Zo kunnen opstellingen nieuw perspectief brengen in situaties die vast lijken te zitten.
Tel. 0488 58 04 55 of mail jan@praktijkdekeerkring.be
Zie ook: www.praktijkdekeerkring.be

nancy

Nancy Van Compernolle (1967) heeft 25 jaar als kleuterjuf gewerkt, waarvan 12 jaar in een Steinerschool. Ze volgde allerlei cursussen voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping en ook creatieve workshops, zoals zang, dans, tekenen en schilderen. Ze is zeer geboeid door dans en volgde diverse dansstages: sacrale dans bij verschillende docenten, renaissancedans, hedendaagse dans en dansexpressie. Haar liefde voor sacrale dans wil ze graag delen met geïnteresseerden binnen La Verna.
Tel. 09 224 04 08 of 0473 21 55 63 of mail nancy.vancompernolle@hotmail.com

Sandra Van den Meersche

Sandra Van den Meersche (1972) werkte als vroedvrouw, toen een vergevorderde kanker vroeg om verdieping en verinnerlijking. Het was een grote uitnodiging voor haar om dat wat onderdrukt was ‘vol-ledig’ te verwelkomen. Zo kwamen een yoga-opleiding (8-voudig pad van Patanjali), meditatie en mantra’s zingen op haar pad. Sandra’s lichaam heelde volledig van binnenuit. Meer en meer volgde ze de roep van haar hart. Er volgden nog meer opleidingen, waaronder voetreflexologie, floriste, deeksha (het doorgeven van eenheidsenergie). Nu helpt Sandra mensen individueel of in groep groeien in bewustzijn via yoga, meditatie en deeksha.
Tel. 0476 90 04 03 of mail lotus.san@telenet.be

Lut Louisa Van Melle

Lut Louisa Van Melle (1960) is erkend yogadocente en geeft reeds 25 jaar allerlei vormen van yoga, waar-onder meditatieve yoga, mindfulness yoga, raja yoga en helende yoga. Ze heeft zich vooral gespeciali-seerd in zwangerschapsyoga. Ze ziet yoga als een weg naar ontspanning van lichaam en geest, innerlijk evenwicht in beweging en rust, meer energie en kracht, verfijning van de aandacht, … Daarnaast heeft ze een passie voor meditatieve dans en ritmes, birth into being, vrouwencirkel dans en tao voor de vrouw. Lut schreef het boek ‘Liefde & geboorte. Mindful zwangerschapsyoga en geboorte’ (bij haar te bestellen).
Mail lut.van.melle@telenet.be
Zie ook: www.meditatieveyoga-mindfulnessyoga.be / www.zijnsdans-danszijn.be / www.zwangerschapsyoga-en-opleiding.be

kristin-vanschoubroek

Kristin Vanschoubroek (1953) is licentiate rechten, studeerde gezinswetenschappen en volgde opleidingen gestalt, psychosynthese en de bejegeningsmethode (Nand Cuvelier). Ze heeft een zelfstandige prak-tijk voor individuele begeleiding, partner- en gezinsbegeleiding en ze is groepstrainer. In haar werk combineert ze spirituele en psychologische inzichten. Het doel van haar werk is mensen vrijmaken, zodat ze kun-nen leven vanuit hun authenticiteit. Kristin is de stichter en bezieler van La Verna.
Tel. 09 282 21 81 of mail kristin@laverna.be

adriaan-van-zelst

Adriaan van Zelst (1942) heeft steeds op twee sporen geleefd. Meer dan dertig jaar werkte hij in het be-drijfsleven. Einde 1999 ging hij op pensioen als Algemeen Directeur KBC en Voorzitter van het Crisiscomité KBC. Ook werkt hij al meer dan veertig jaar als therapeut en coach voor particulieren, bedrijfsleiders en groepen. Hij is oprichter-directeur van het ‘Centrum voor Bewustzijnsgroei Kosmadrileen’ en senior-trainer van het ‘Centrum Zijnsoriëntatie België’. Hij heeft tot nu toe meer dan duizend voordrachten, cursussen en workshops gegeven over bewustzijnsgroei, kosmische wetten, symbolentaal en andere esoterische onderwerpen.
Tel. 0475 26 60 44 of mail adriaan.vanzelst@telenet.be
Zie ook: www.kosmadrileen.be

Veerle Waterschoot

Veerle Waterschoot (1957) is gespecialiseerd in aromatherapie, aromacoaching, aromatische massages, aroma-energetica, workshops rond boom- en bloesemremedies, Schussler celzouten, hydrolatentherapie, enz. Daarnaast organiseert ze natuurexploraties en staptochten. Ze heeft ‘vele liefdes’, twee daarvan zijn: ‘zelf blijven leren’ en ‘anderen iets aanleren’. Sinds 1992 heeft Veerle een zelfstandige therapeutische praktijk waarin ze vanuit een holistische benadering mensen begeleidt naar gezondheid toe. In 2016 verscheen van haar het Hydrolatenboek, waarin ze de therapeutische, cosmetische en culinaire werking van hydrolaten duidt.
Tel. 03 775 82 83 of mail veerlewaterschoot@cian-be.com
Zie ook: www.cian-be.com

Marc Wenselaers2

Marc Wenselaers (1953) praktiseert al meer dan 30 jaar meditatie: eerst zenmeditatie, later zijnsmeditatie. Na zijn studies sociale agogiek is hij opgeleid als psychotherapeut in Gestalttherapie en later als trainer en begeleider in Zijnsoriëntatie en Mindfulness Based Cognitive Therapy. Hij is ook geïnspireerd door de Inte-grale Benadering van Ken Wilber en door Dzogchen in het Tibetaans boeddhisme. Hij geeft opleidingen en bijscholingen tot psychotherapeut en is staftrainer in de School voor Zijnsoriëntatie te Utrecht. In het Antwerpse heeft hij een privépraktijk waarin hij werkt met groepen en individuen vanuit een Zijnsgeoriën-teerde visie.
Tel. 0478 21 79 88 of mail marc.wenselaers@telenet.be