Katy Bartels (1961) startte haar studies psychologie vanuit een zoektocht naar zin en betekenis. Na haar studies en een grondige theoretische basis zocht ze naar methoden die de andere kant van de menselijke geest aanspreken. Haar zoektocht ging uit naar persoonlijke groei, intuïtie, creativiteit en het onbewuste als bron van onontdekte mogelijkheden. Ze grasduinde in verschillende therapeutische scholen en maakte daar een eigen concept van, wat resulteerde in een oplossingsgericht denk- en werkmodel. Vanuit een psychologie van hoop en geloof in groeikrachten van mensen, en met aandacht voor de psychologie van de ziel, gaat haar hart uit naar de verbinding met mensen en dieren.
Mail bartels.katy@gmail.com
Zie ook: www.hetgesprek.be

Caroline Boëhme (1964) is master in de kinesitherapie, maar dook algauw in de wereld van de Chinese geneeskunde. Ze schoolde zich bij in acupunctuur, Chinese kruiden, Tuina of Chinese massage, craniosacrale therapie, kinesiologie en fasciatherapie. Later verdiepte ze zich in Qi Gong, een helende Chinese bewegingsvorm. Die laat toe je eigen gezondheid in handen te nemen en te sturen. Verder brengt ze ‘Tao van de vrouw’ aan elke vrouw die in haar kracht wil komen. Dit alles doorgeven is haar passie. Caroline ziet de mens als deel van een groot samenhangend geheel. Zij heeft reeds 25 jaar een praktijk in Oudenaarde.
Tel. 055 30 12 91 of 0495 64 15 32 of mail boehme.caroline@telenet.be

Olga Bosmans (1961) en Gaston De Smet (1953) zijn al meer dan 25 jaar samen op pad, niet alleen als levenspartners maar ook op hun weg naar persoonlijke groei en bewustzijn. Ze zijn beiden opgeleid als lichaamstherapeut en Biodanzadocent en ze lieten zich inspireren door tal van verdiepingscursussen zoals intuïtieve ontwikkeling, tantra, familieopstellingen, yoga, meditatie, … Olga studeerde economie en was lang actief in het bedrijfsleven. In 2011 besloot ze naar haar hart te luisteren en mensen te begeleiden op hun zoektocht. Momenteel werkt ze als loopbaanbegeleidster, is zelfstandig coach en geeft cursussen rond o.a. stress en burn-out.
Gaston is gepensioneerd architect en voelt nood aan nieuwe uitdagingen. Samen willen ze via Biodanza mensen terug bij hun levensvreugde brengen en hen zo ondersteunen in hun groeiproces.
Tel. 09 225 69 95 of 0477 47 58 50 of mail olgab9000@gmail.com.

Vincent Claeys Bouuaert (1957) is al meer dan dertig jaar advocaat en werkt ook als bemiddelaar. Hij helpt graag mensen bij het oplossen van conflicten. Daarnaast verdiept hij zich in verschillende opleidingen rond meditatie, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Hij is al van bij het begin medewerker van La Verna en voelt zich een spiritueel reiziger. Hij vindt het bijzonder om bij een beweging te zijn waarin kan gedeeld worden over de eigen spirituele groeiweg, vrij van alle dogma’s en in respect voor elkaars overtuigingen.
Tel. 0474 37 50 27 of mail vincentcb@skynet.be

Annelies De Brabandere (1980) studeerde rechten, film- en theaterwetenschappen en journalistiek. Ze werkt al twaalf jaar voor de internationale coöperatie Smart, die creatieve professionals en freelancers helpt met hun loonadministratie. Daarnaast is ze geboeid door cultuur en kunst in alle gedaanten en door ecstatic dance, yoga, meditatie, sjamanisme, praktische filosofie en intuïtieve ontwikkeling. Ze heeft een groot hart voor La Verna omdat deze vereniging openstaat voor alles en iedereen, omdat ze mensen met zichzelf en elkaar verbindt en een vinger aan de pols houdt in een wereld die in volle transformatie is. Haar liefde voor film deelt ze graag met anderen.
Mail: anneliesdebrabandere@gmail.com

Dina Maria Mouton (1957) ontdekte in dans en in meditatief zingen een diepe vervullende en meditatieve verbinding. Ze geeft dans- en zangopleidingen, is danscoach en -therapeut en ze performt jaartrajecten. De unieke schoonheid van ieders levenspad is een enorme inspiratiebron voor haar. Bewegingskunst, de zeggingskracht van de natuur, de stilte en de kunst van het Zijn, dat allemaal ervaart ze als een voortdurende zegening in haar leven. Op die manier deelt ze haar levensvreugde en schenkt ze ondersteuning aan iedereen die ze er zich voor kan openstellen.
Mail dinamouton@gmail.com

Lieven Ostyn (1952) studeerde geneeskunde en economische wetenschappen. Zijn belangrijkste bron van inspiratie vindt hij in het domein van zelfgenezing, meditatie en mystiek. Hij is docent anatomie, immunologie en neurowetenschappen in diverse complementaire opleidingen. Twintig jaar geleden ontwierp hij een meditatieve manier van boogschieten waarbij hij mensen begeleidt om hun doelen te bereiken op een ‘zen-volle’ manier. Met pijl en boog is hij regelmatig te gast in stilte- en meditatiecentra.
Mail lieven.ostyn1@telenet.be
Zie ook: www.meditatiefboogschieten.be

Jan Timmerman (1964) is filosoof en therapeut. De voorbije 15 jaar specialiseerde hij zich in familie- en systeemopstellingen. Hij ontdekte hoe opstellingen – en de kracht van het wetende veld – fenomenen zichtbaar maken die gewoonlijk verborgen blijven. Hij combineert in zijn werk de finesses van intuïtie met een no-nonsensehouding. Zo kunnen opstellingen nieuw perspectief brengen in situaties die vast lijken te zitten.
Tel. 0488 58 04 55 of mail jan@praktijkdekeerkring.be
Zie ook: www.praktijkdekeerkring.be

Nancy Van Compernolle (1967) heeft 25 jaar als kleuterjuf gewerkt, waarvan 12 jaar in een Steinerschool. Ze volgde allerlei cursussen voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping en ook creatieve workshops, zoals zang, dans, tekenen en schilderen. Ze is zeer geboeid door dans en volgde diverse dansstages: sacrale dans bij verschillende docenten, renaissancedans, hedendaagse dans en dansexpressie. Haar liefde voor sacrale dans wil ze graag delen met geïnteresseerden binnen La Verna.
Tel. 09 224 04 08 of 0473 21 55 63 of mail nancy.vancompernolle@hotmail.com

Sandra Van den Meersche (1972) werkte als vroedvrouw toen een vergevorderde kanker vroeg om verdieping en verinnerlijking. Het was een grote uitnodiging voor haar om dat wat onderdrukt was ‘vol-ledig’ te verwelkomen. Zo kwamen een yoga-opleiding (8-voudig pad van Patanjali), meditatie en mantra’s zingen op haar pad. Sandra’s lichaam heelde volledig van binnenuit. Meer en meer volgde ze de roep van haar hart. Er volgden nog meer opleidingen, waaronder voetreflexologie, floriste, deeksha (het doorgeven van eenheidsenergie). Nu helpt Sandra mensen individueel of in groep groeien in bewustzijn via yoga, meditatie en deeksha.
Tel. 0476 90 04 03 of mail lotus.san@telenet.be

Liselotte Van Dooren (1972) is muzikant/stembevrijder. Na een klassieke muziekstudie en jarenlange muzikale omzwervingen kwam ze in 2012 in contact met stembevrijder Jan Kortie in Amsterdam. Het was voor haar zo’n openbaring en bevrijding dat ze het nu als haar missie ziet om zoveel mogelijk mensen hiermee te laten kennismaken. Haar passie voor muziek en haar optredens als zangeres zijn een perfecte combinatie met haar ‘Praktijk voor stembevrijding’. Liselotte helpt jou op een zachte en toch krachtige manier meer bewust te worden van jezelf.
Tel. 0497 35 69 86 of mail liselottevandooren@stembevrijding-vlaanderen.be
Zie ook: www.stembevrijding-vlaanderen.be

Isabella Van Kerckhoven (1964) is dans- en eutoniepedagoge en bezielster en zaakvoerder van ‘Inti’. Ze ondersteunt mensen en teams op een ervaringsgerichte manier in particuliere, academische en creatieve settings. Na haar dansopleiding kwam ze in contact met eutonie. Dat bracht haar via haar lichaam meer in voeling met zichzelf en voedt haar nog steeds op ‘de weg naar binnen’. Isabella houdt van mooie dingen en van wandelen met haar hond. Ze raakt graag aan en is een ervarings- en bewegingsmens. Ze is moeder van een volwassen dochter.
Mail isabella.vk@icloud.com
Zie ook: www.inti.today

Kristin Vanschoubroek (1953) is licentiate rechten, studeerde gezinswetenschappen en volgde opleidingen gestalt, psychosynthese en de bejegeningsmethode (Nand Cuvelier). Ze heeft een zelfstandige praktijk voor individuele begeleiding, partner- en gezinsbegeleiding en ze is groepstrainer. In haar werk combineert ze spirituele en psychologische inzichten. Het doel van haar werk is mensen vrijmaken, zodat ze kunnen leven vanuit hun authenticiteit. Kristin is de stichter en bezieler van La Verna.
Tel. 09 282 21 81 of mail kristin@laverna.be