Olga Bosmans (1961) en Gaston De Smet (1953) zijn al meer dan 25 jaar samen op pad, niet alleen als levenspartners maar ook op hun weg naar persoonlijke groei en bewustzijn. Ze zijn beiden opgeleid als lichaamstherapeut en Biodanzadocent en ze lieten zich inspireren door tal van verdiepingscursussen zoals intuïtieve ontwikkeling, tantra, familieopstellingen, yoga, meditatie, …
Olga studeerde economie en was lang actief in het bedrijfsleven. In 2011 besloot ze naar haar hart te luisteren en mensen te begeleiden op hun zoektocht. Momenteel werkt ze als loopbaanbegeleidster, is zelfstandig coach en geeft cursussen rond o.a. stress en burn-out.
Gaston is gepensioneerd architect en voelt nood aan nieuwe uitdagingen. Samen willen ze via Biodanza mensen terug bij hun levensvreugde brengen en hen zo ondersteunen in hun groeiproces.
Tel. 09 225 69 95 of 0477 47 58 50 of mail olgab9000@gmail.com.

Vincent Claeys Bouuaert (1957) is al meer dan dertig jaar advocaat en werkt ook als bemiddelaar. Hij helpt graag mensen bij het oplossen van conflicten. Daarnaast verdiept hij zich in verschillende opleidingen rond meditatie, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Hij is al van bij het begin medewerker van La Verna en voelt zich een spiritueel reiziger. Hij vindt het bijzonder om bij een beweging te zijn waarin kan gedeeld worden over de eigen spirituele groeiweg, vrij van alle dogma’s en in respect voor elkaars overtuigingen.
Tel. 0474 37 50 27 of mail vincentcb@skynet.be

Inge Huys (1970) is verpleegkundige in hart en nieren. Daarnaast ontwikkelde ze een passie voor geweldloze communicatie. Ze volgde verschillende opleidingen bij gecertificeerde trainers, en ook een 10 daagse internationale intensieve training in het buitenland. Ze blijft zich bijscholen en is ervan overtuigd dat we met dit mooi gedachtegoed van Marshall Rosenberg een steentje kunnen bijdragen aan de wereldvrede.
Ze is geboeid door persoonlijke ontwikkeling vanuit een holistische mensvisie. Omgaan met mensen blijft haar fascineren. Ze is gehuwd en moeder van 2 adolescenten.
Tel. 0479 53 58 29 of mail inge.huys@telenet.be

Katrien Merlevede (1966) studeerde toegepaste communicatie, werkte jarenlang in de reclame en volgde daarna een traiteuropleiding. Ze werkte een aantal soepbarprojecten uit in het Gentse. In 2005 schreef ze de inhoud voor een portaalsite rond kookworkshops. Een vertraagde levenskeuze, tijd voor zelfstudie én verwondering in een ruim interesseveld, straalt ondertussen uit op haar culinaire filosofie: “het wonder van de natuur als de essentie van voeding en dankbaar eten als verbindende factor”. Naast het bedenken van o.a. innovatieve foodservice-concepten, kijkt ze er naar uit om voor La Verna terug praktisch aan de slag te gaan in een reeks vegetarische kookworkshops. Zodoende wenst ze de smakelijke rode draad in haar leven op een ongedwongen en prettige manier te delen.
Tel. 0498 46 26 84 of mail katrien.merlevede@gmail.com

Frederic Meyvaert (1965) is van jongsher geboeid door het Oudgriekse aforisme γνῶθι σεαυτόν (“ken uzelve”) en de eeuwige wijsheidstraditie. Als ondernemer en museumspecialist reisde hij de wereld geregeld rond om antieke culturen in het licht te helpen zetten. Tijdens zijn omzwervingen kwam hij niet alleen in contact met politiek-economische actoren, archeologen, kunsthistorici en cultuurfilosofen, maar ook met de spirituele scène. Hij ontmoette gnostische christenen, neoplatonisten, alchemisten, soefi’s, bhakta’s, yogi’s, advaitins, taoïsten, zen meesters, dzogchenpas en sjamanen. Hij deelt graag wat hij tijdens zijn reizen en op zijn zitkussen geleerd heeft, zoals het belang van openheid, humor, stilte, verwondering en het blijvend centraal stellen van je eigen ervaring.

Kirsten Schramme (1966) studeerde Natuurgeneeskunde en Lichaamsgerichte therapie in Nederland, waarna ze een eigen praktijk startte. Uitgedaagd en geïnspireerd door de mensen die ze begeleidde, bleef ze zich verder vormen o.a. door een opleiding Shiatsu, de bejegeningsmethode (Nand Cuvelier), een opleiding Cliëntgerichte psychotherapie en Emotion Focused Therapy, een training in Mindfulness, Hartcoherentie en in de principes van Somatic Experiencing. Haar bijzondere aandacht en interesse gaat naar een holistische visie en de wisselwerking tussen lichaam en geest; de voorbije jaren vooral naar wat ingrijpende ervaringen en stress met een mens (lichaam en geest) doet. Ze zoekt daarbij naar handvaten die mensen helpen om terug opener en vrijer te kunnen leven, in verbinding met zichzelf en hun omgeving. Kirsten is gehuwd, moeder en co-ouder van drie zonen en drie stiefzonen. Tel: 0474 67 30 54 of mail: Kirsten.schramme@telenet.be

Jan Timmerman (1964) is filosoof en therapeut. De voorbije 15 jaar specialiseerde hij zich in familie- en systeemopstellingen. Hij ontdekte hoe opstellingen – en de kracht van het wetende veld – fenomenen zichtbaar maken die gewoonlijk verborgen blijven. Hij combineert in zijn werk de finesses van intuïtie met een no-nonsenshouding. Zo kunnen opstellingen nieuw perspectief brengen in situaties die vast lijken te zitten.
Tel. 0488 58 04 55 of mail jan@praktijkdekeerkring.be
Zie ook: www.praktijkdekeerkring.be

Pieter Tuytten (1960) studeerde af als industrieel Ingenieur (KIHO), licentiaat in de Informatica (VUB) en ma-ster of science of information Management (UFSIA).
Een parallelle veelzijdige opleiding (Emotioneel lichaamswerk, sjamanisme, kernkwaliteiten, enneagram, mindfulness, NLP practitioner/master, TGI, Geweldloze communicatie, …) bracht hem in contact met andere vormen van wijsheid.
Als gecertificeerd NLP-trainer geeft hij reeds 13 jaar NLP kennismakingsdagen.
Nancy Van Compernolle (1967) heeft 25 jaar als kleuterjuf gewerkt, waarvan 12 jaar in een Steinerschool. Ze volgde allerlei cursussen voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping en ook creatieve workshops, zoals zang, dans, tekenen en schilderen. Ze is zeer geboeid door dans en volgde diverse dansstages: sacrale dans bij verschillende docenten, renaissancedans, hedendaagse dans en dansexpressie. Haar liefde voor sacrale dans wil ze graag delen met geïnteresseerden binnen La Verna.
Tel. 09 224 04 08 of 0473 21 55 63 of mail nancy.vancompernolle@hotmail.com

Sandra Van den Meersche (1972) werkte als vroedvrouw toen een vergevorderde kanker vroeg om verdieping en verinnerlijking. Het was een grote uitnodiging voor haar om dat wat onderdrukt was ‘vol-ledig’ te verwelkomen. Zo kwamen een yoga-opleiding (8-voudig pad van Patanjali), meditatie en mantra’s zingen op haar pad. Sandra’s lichaam heelde volledig van binnenuit. Meer en meer volgde ze de roep van haar hart. Er volgden nog meer opleidingen, waaronder voetreflexologie, floriste, deeksha (het doorgeven van eenheidsenergie). Nu helpt Sandra mensen individueel of in groep groeien in bewustzijn via yoga, meditatie en deeksha.
Tel. 0476 90 04 03 of mail lotus.san@telenet.be

Liselotte Van Dooren (1972) is muzikant/stembevrijder. Na een klassieke muziekstudie en jarenlange muzikale omzwervingen kwam ze in 2012 in contact met stembevrijder Jan Kortie in Amsterdam. Het was voor haar zo’n openbaring en bevrijding dat ze het nu als haar missie ziet om zoveel mogelijk mensen hiermee te laten kennismaken. Haar passie voor muziek en haar optredens als zangeres zijn een perfecte combinatie met haar ‘Praktijk voor stembevrijding’.
Liselotte helpt jou op een zachte en toch krachtige manier meer bewust te worden van jezelf.
Tel. 0497 35 69 86 of mail liselottevandooren@stembevrijding-vlaanderen.be
Zie ook: www.stembevrijding-vlaanderen.be

Isabella Van Kerckhoven (1964) is dans- en eutoniepedagoge en bezielster en zaakvoerder van ‘Inti’. Ze ondersteunt mensen en teams op een ervaringsgerichte manier in particuliere, academische en creatieve settings. Na haar dansopleiding kwam ze in contact met eutonie. Dat bracht haar via haar lichaam meer in voeling met zichzelf en voedt haar nog steeds op ‘de weg naar binnen’. Isabella houdt van mooie dingen en van wandelen met haar hond. Ze raakt graag aan en is een ervarings- en bewegingsmens. Ze is moeder van een volwassen dochter.
Mail isabella.vk@icloud.com
Zie ook: www.inti.today

Kristin Vanschoubroek (1953) is licentiate rechten, studeerde gezinswetenschappen en volgde opleidingen gestalt, psychosynthese en de bejegeningsmethode (Nand Cuvelier). Ze heeft een zelfstandige praktijk voor individuele begeleiding, partner- en gezinsbegeleiding en ze is groepstrainer. In haar werk combineert ze spirituele en psychologische inzichten. Het doel van haar werk is mensen vrijmaken, zodat ze kunnen leven vanuit hun authenticiteit. Kristin is de stichter en bezieler van La Verna.
Tel. 09 282 21 81 of mail kristin@laverna.beµ

Steven Vrancken (1978). In 2008 gaf ik mijn eerste piano ligconcert, dat toen zo warm werd ontvangen dat het verder is blijven uitgroeien tot 100den concerten & nu al m’n derde album. Met daarnaast mijn passie voor voice yoga workshops, waar ik anderen inspireer om de stilte van innerlijke rust te leren horen & verklanken, als springplank naar authentieke zelfexpressie.
Tel. 0496/55.91.53 of mail info@stevenvrancken.com

Myriam Vuylsteke (1963) is opgeleid in monumentale kunsten, specialisatie schilderen in Sint-Lucas te Gent en in keramiek en beeldhouwkunst aan de academie van Eeklo en Deinze. Ze geeft beeldende vorming in het kunstonderwijs. Daarnaast is ze erkend yogadocente en beoefent ze meditatie. Omgaan met lijden en verlies opent voor haar de weg naar spiritualiteit. Belangrijk voor haar is: goed omgaan met wat op je pad komt, er ja tegen zeggen, je ‘her-inneren’ wie je in wezen bent, en dit delen met anderen.
Tel 0485 27 87 32 of mail myriamvuylsteke@telenet.be
Zie ook: www.myriamvuylsteke.be

Adinda Verbanck (1974) werkte 12 jaar als maatschappelijk werkster in een psychiatrisch ziekenhuis en 8 jaar als trajectbegeleidster in thuissituaties. Zij deed ervaring op met vele doelgroepen. Adinda voelt zich geboeid door het raakvlak van klassieke hulpverlening, alternatieve hulpverlening en spiritualiteit. Ze volgde bijkomende opleidingen tot systemisch counselor (gezins- en relatiebegeleidster) en tot sjamanic counselor. Ze houdt van sprookjes en mythen. Ze werd van jongsafaan in contact gebracht met de rijkdom van meerdere wijsheidstradities. Maar uiteindelijk is het vooral de verbinding met de kwetsbaarheid van anderen en van zichzelf die Adinda sleutels aanreikt om het hart te openen en een pad naar mildheid te ontwaren. Adinda startte recent een eigen praktijk: “Op verhaal komen”. Hier ondersteunt ze mensen om de verbinding met het eigen levensverhaal (of stukken daarvan) te verdiepen. Tel 0491/91 61 69 of mail adindaverbanck@hotmail.com. Zie ook www.opverhaalkomen.eu