peter-burvenich_clip_image002Peter Burvenich (1953) is ziekenhuisarts. Hij staat graag stil bij de diepere beleving van de patiënt omtrent zijn ziekte. Hij houdt van muziek en ervaart dat zingen, met eenvoudige klanken en ritmes, het luisteren vanuit het hart bevordert. Het ontsluit voor hem de schoonheid van de mensen en de wereld om hem heen. Deze beweging wil hij mee uitdragen.
Tel. 09 282 21 81 of mail peter.burvenich@telenet.be

sarah burvenichSarah Burvenich (1979) was van jongs af aan geboeid door het innerlijk en relationeel leven van mensen. In 2002 studeerde ze af als klinisch psychologe aan de UGent. Ze volgde twee jaar Gestalttherapie in het IVC te Kortrijk. Sinds kort heeft ze een eigen praktijk voor psychotherapie met als doel mensen begeleiden op hun pad naar meer innerlijke vrijheid.
Ze is getrouwd en heeft vier kinderen. Haar gezin ziet ze als een bron van rijkdom en houvast in het bijstaan en begeleiden van mensen.
Tel. 0486 76 38 12 of mail sarah@sarahburvenich.be
Zie ook: www.sarahburvenich.be

vincent cbVincent CB (1957) is al meer dan dertig jaar advocaat en werkt ook als bemiddelaar. Hij helpt graag mensen bij het oplossen van conflicten. Daarnaast verdiept hij zich in verschillende opleidingen rond meditatie, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Hij is al van bij het begin medewerker van La Verna en voelt zich een spiritueel reiziger. Hij vindt het bijzonder om bij een beweging te zijn waarin kan gedeeld worden over de eigen spirituele groeiweg, vrij van alle dogma’s en in respect voor elkaars overtuigingen.
Tel. 0474 37 50 27 of mail vincentcb@skynet.be

Marc colpaertMarc Colpaert (1945) is germanist en cultuurfilosoof. Hij specialiseerde zich als journalist in Zuidoost-Azië. De Aziatische culturen brachten hem in contact met hun grote levensbeschouwingen en filosofieën. Sinds 11 september 2001 belicht hij vaak het andere gezicht van de islam. Hij is oprichter van CIMIC, een expertisecentrum interculturaliteit, verbonden aan Thomas More Mechelen. Marc is ook een veel gevraagd spreker en consultant voor onderwijs, media, ontwikkelingswerk. In 2014 realiseerde hij de webdocu Diwans.org, een ontmoeting tussen Hafez en Goethe. Zijn boek ‘Tot waar de beide zeeën samenkomen. Verbeelding, een sleutel tot intercultureel opvoeden’ (2007) is aan een 7e druk toe.
Tel. 0474 53 17 38 of mail colpaertm@gmail.com

Brigitte3Brigitte Geerlings (1959) werkte tien jaar als maatschappelijk werkster. Ze volgde de eerste sacrale dansopleiding die in Nederland werd gegeven en voltooide ook opleidingen danstherapie en aurahealing en -reading. Ze is dansdocente sinds 1984 en startte in 1996 driejarige opleidingen tot sacrale dansdocent(e). Samen met haar man, Hein Stufkens, leidt ze het vormingscentrum ‘La Cordelle’ in Cadzand. Bezinning en meditatie, dans en zang, inspiratie en bewustwording, creativiteit en natuur staan centraal in de programma’s die ze daar aanbieden.
Tel. 0031 117 39 11 88 of mail info@lacordelle.nl
Zie ook: www.lacordelle.nl

Ludwina HuyghebaertLudwina Huyghebaert (1946) is psychologe-psychotherapeute. Na haar afstuderen (KU Leuven) werkte ze in Nederland in Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg. Momenteel heeft ze een eigen psychotherapiepraktijk in Gent. Ze is gespecialiseerd in individuele en systeempsychotherapie, en in psychoanalytische psychotherapie. In haar bewustzijnsgroei laat Ludwina zich o.a. inspireren door informatie die mediamiek door haar nichtje Gwendoline Remmerie ontvangen wordt. In samenwerking met haar schreef Ludwina De Fluisterboom (Lannoo, 2009) en Ongelooflijk, wie we Zijn (Mens & Cultuur Uitgevers, 2015).
Tel. 0497 36 49 02 of mail ongelooflijkboek.lhuyghebaert@gmail.com

katrien melis2Katrien Melis (1972) was als taalleerkracht Spaans al geboeid door communicatie en klanken. Hooggevoeligheid, een sterk verlangen naar echt leven en de wijze lessen van haar lichaam brachten haar op weg naar haar authentieke leven. Ze leeft de krachtige verbinding van lichaam, klank en ziel, mede dankzij energetische opleidingen (Timotheus, 4-Dimensioneel Leven, Tao van de vrouw) en klanktherapeutische trainingen. Al tien jaar begeleidt Katrien vrouwengroepen in zielezang, meditatie en lichaamsbewustzijn. Sinds 2010 geeft ze ook klankhelingsessies, met wonderlijke resultaten.
Mail katrien.melis@scarlet.be
Zie ook: www.zielezang.be

katrien taveirneKatrien Taveirne (1966) studeerde voor onderwijzeres en staat reeds 28 jaar voor de klas. Ze volgde tal van opleidingen op socio-emotioneel vlak om het welbehagen van de kinderen in haar klas en van de mensen die haar omringen te vergroten. Het inzicht krijgen in vastgeroeste patronen, het ontdekken waar die vandaan komen en vooral het zoeken naar oplossingen om die patronen te overstijgen, zijn dingen die belangrijk zijn voor haar. Op die weg kwam ze in contact met cursussen levensverdieping, meditatie, mindfulness, yoga, sherborne, assertiviteit, leiding geven, selfcoaching, pesso-therapie, …
Tel. 09 372 57 69 of mail taveirne.katrien@skynet.be

jan timmermanJan Timmerman (1964) is filosoof en therapeut. De voorbije 15 jaar specialiseerde hij zich in familie- en systeemopstellingen. Hij ontdekte hoe opstellingen – en de kracht van het wetende veld – fenomenen zichtbaar maken die gewoonlijk verborgen blijven. Hij combineert in zijn werk de finesses van intuïtie met een no-nonsensehouding. Zo kunnen opstellingen nieuw perspectief brengen in situaties die vast lijken te zitten.
Tel. 0488 58 04 55 of mail jan@praktijkdekeerkring.be
Zie ook: www.praktijkdekeerkring.be

Els Van BeverenEls Van Beveren (1978) is trainer in Verbindende Communicatie. Haar basisopleiding sociologie was de start voor het ontwikkelen van inzichten in hoe mensen functioneren, samenleven en communiceren. Master opleidingen in Human Resource Management en Practitioner in Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP) leverden verdiepende inzichten en modellen. Els heeft veel praktijkervaring en leeft vanuit een passie voor mensen. Verschillende trainingen in Verbindend Communiceren geven haar een solide basis om dit krachtig communicatiemodel over te brengen aan andere mensen als trainer en zaakvoerder bij Walk Your Talk.
Tel. 0485 75 90 38 of mail els@walk-your-talk.be
Zie ook: www.walk-your-talk.be

nancyNancy Van Compernolle (1967) heeft 25 jaar als kleuterjuf gewerkt, waarvan 12 jaar in een Steinerschool. Ze volgde allerlei cursussen voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping en ook creatieve workshops, zoals zang, dans, tekenen en schilderen. Ze is zeer geboeid door dans en volgde diverse dansstages: sacrale dans bij verschillende docenten, renaissancedans, hedendaagse dans en dansexpressie. Haar liefde voor sacrale dans wil ze graag delen met geïnteresseerden binnen La Verna.
Tel. 09 224 04 08 of 0473 21 55 63 of mail nancy.vancompernolle@hotmail.com

Serge Van CriekingeSerge Van Criekinge (1964) studeerde verpleegkunde en gezondheidswetenschappen (UGent) en volgde een lerarenopleiding hoger onderwijs. Binnen het AZ Sint-Lucas Gent werkte hij jarenlang als verpleegkundige, kwaliteitscoördinator, ziekenhuishygiënist en staffunctionaris. Hij behaalde een postgraduaat mindfulness en doorliep retraites, opleidingen en vormingen bij verschillende leraren en organisaties. In 2015 richtte hij ‘mindful zorg’ en ‘mindful praxis’ op en ruilde hij zijn staffunctie in om zijn missie te volgen: bouwen aan meer bewustzijn en op die manier bijdragen aan de gezondheidszorg van morgen.
Tel. 0497 24 92 25 of mail info@mindfulzorg.be
Zie ook: www.mindfulzorg.be

Sandra Van den MeerscheSandra Van den Meersche (1972) werkte als vroedvrouw, toen een vergevorderde kanker vroeg om verdieping en verinnerlijking. Het was een grote uitnodiging voor haar om dat wat onderdrukt was ‘vol-ledig’ te verwelkomen. Zo kwamen een yoga-opleiding (8-voudig pad van Patanjali), meditatie en mantra’s zingen op haar pad. Sandra’s lichaam heelde volledig van binnenuit. Meer en meer volgde ze de roep van haar hart. Er volgden nog meer opleidingen, waaronder voetreflexologie, floriste, deeksha (het doorgeven van eenheidsenergie). Nu helpt Sandra mensen individueel of in groep groeien in bewustzijn via yoga, meditatie en deeksha.
Tel. 0476 90 04 03 of mail lotus.san@telenet.be

Gwenda Vander SteeneGwenda Vander Steene (1977) danst al sinds haar vierde levensjaar. Ze deed lang klassiek ballet en vond gaandeweg haar weg in Indische dans, Bollywood dans en oriëntaalse dans. Vanuit haar danservaring groeide haar interesse in yoga. Voor haar gaan yoga en dans over het ontspannen via het lichaam en zo tot ‘onze pure staat van zijn’ komen. Ook mindfulness en zen inspireren Gwenda. Ze specialiseerde zich doorheen de jaren ook in individuele yogatherapie en werken met kinderen. Vol passie combineert ze dans en yoga tot een transformerend geheel in chakradanssessies of ‘7 ritmes’.
Tel. 0484 92 82 54 of mail info.lifenectar@gmail.com
Zie ook: www.nectaroflife.be en www.nectaroflife.dance

Peter Van LierdePeter Van Lierde (1980) is de stichter van Center OLM (Centrum voor Ontwikkeling van Lichaam en Muziek). Hij is opgeleid als romanist, literatuur- en cultuurwetenschapper, operazanger, yogi en taoïst. Hij is expert in verschillende vormen van lichaamswerk en wordt erkend als leraar, zowel in de Himalaya-traditie van de yoga als in de Zuidelijke Taoïstische Alchemistische Traditie. Peter werkt als klassiek muzikant, artistiek coach, inspecteur voor de zorgverzekering, gezondheidsbegeleider en docent. Zijn passie ligt in het doorgeven van de wijsheid uit oude tradities, die middenin de realiteit, wars van alle fantasie, op zoek gaat naar waarachtigheid en gezondheid.
Zie ook: www.centerolm.net

Lut Van MelleLut Louisa Van Melle (1960) is erkend yogadocente en geeft reeds 25 jaar allerlei vormen van yoga, waaronder meditatieve yoga, mindfulness yoga, raja yoga en helende yoga. Ze heeft zich vooral gespecialiseerd in zwangerschapsyoga. Ze ziet yoga als een weg naar ontspanning van lichaam en geest, innerlijk evenwicht in beweging en rust, meer energie en kracht, verfijning van de aandacht, … Daarnaast heeft ze een passie voor meditatieve dans en ritmes, birth into being, vrouwencirkel dans en tao voor de vrouw. Lut schreef het boek Liefde & geboorte. Mindful zwangerschapsyoga en geboorte (bij haar te bestellen).
Mail lut.van.melle@telenet.be
Zie ook: www.meditatieveyoga-mindfulnessyoga.be / www.zijnsdans-danszijn.be / www.zwangerschapsyoga-en-opleiding.be

kristin vanschoubroekKristin Vanschoubroek (1953) is licentiate rechten, studeerde gezinswetenschappen en volgde opleidingen gestalt, psychosynthese en de bejegeningsmethode (Nand Cuvelier). Ze heeft een zelfstandige praktijk voor individuele begeleiding, partner- en gezinsbegeleiding en ze is groepstrainer. In haar werk combineert ze spirituele en psychologische inzichten. Het doel van haar werk is mensen vrijmaken, zodat ze kunnen leven vanuit hun authenticiteit. Kristin is de stichter en bezieler van La Verna.
Tel. 09 282 21 81 of mail kristin@laverna.be

Mireille VerplanckeMireille Verplancke (1969) noemt zichzelf een leerling aan een van de belangrijkste en boeiendste scholen die ze kent, namelijk het LEVEN zelf. Elke dag opnieuw is voor haar een uitnodiging en uitdaging om haar camino te lopen. Ze begeleidt diverse vrouwencirkels, seizoensrituelen, stiltemomenten, stiltewandelingen, … De laatste tijd verdiept ze zich steeds meer in de verschillende aspecten van vrouw zijn. Ze wil mensen graag dichter bij zichzelf, bij hun kern, hun eigen verstilling brengen en van daaruit ook dichter bij Moeder Aarde.
Tel. 09 245 09 81 of 0478 68 34 58 of mail mireille.lotusbloem@hotmail.com

Myriam VuylstekeMyriam Vuylsteke (1963) is opgeleid in monumentale kunsten, specialisatie schilderen in Sint-Lucas te Gent en in keramiek en beeldhouwkunst aan de academie van Eeklo en Deinze. Ze geeft beeldende vorming in het kunstonderwijs. Daarnaast is ze erkend yogadocente en beoefent ze meditatie. Omgaan met lijden en verlies opent voor haar de weg naar spiritualiteit. Belangrijk voor haar is: goed omgaan met wat op je pad komt, er ja tegen zeggen, je ‘her-inneren’ wie je in wezen bent, en dit delen met anderen.
Tel 0485 27 87 32 of mail myriamvuylsteke@telenet.be
Zie ook: www.myriamvuylsteke.be

Veerle WaterschootVeerle Waterschoot (1957) is gespecialiseerd in aromatherapie, aromacoaching, aromatische massages, aroma-energetica, workshops rond boom- en bloesemremedies, Schussler celzouten, hydrolatentherapie, enz. Daarnaast organiseert ze natuurexploraties en staptochten. Ze heeft ‘vele liefdes’, twee daarvan zijn: ‘zelf blijven leren’ en ‘anderen iets aanleren’. Sinds 1992 heeft Veerle een zelfstandige therapeutische praktijk waarin ze vanuit een holistische benadering mensen begeleidt naar gezondheid toe. In 2016 verscheen van haar het Hydrolatenboek, waarin ze de therapeutische, cosmetische en culinaire werking van hydrolaten duidt.
Tel. 03 775 82 83 of mail veerlewaterschoot@cian-be.com
Zie ook: www.cian-be.com

Marc Wenselaers2Marc Wenselaers (1953) praktiseert al meer dan 30 jaar meditatie: eerst zenmeditatie, later zijnsmeditatie. Na zijn studies sociale agogiek is hij opgeleid als psychotherapeut in Gestalttherapie en later als trainer en begeleider in Zijnsoriëntatie en Mindfulness Based Cognitive Therapy. Hij is ook geïnspireerd door de Integrale Benadering van Ken Wilber en door Dzogchen in het Tibetaans boeddhisme. Hij geeft opleidingen en bijscholingen tot psychotherapeut en is staftrainer in de School voor Zijnsoriëntatie te Utrecht. In het Antwerpse heeft hij een privépraktijk waarin hij werkt met groepen en individuen vanuit een Zijnsgeoriënteerde visie.
Tel. 0478 21 79 88 of mail marc.wenselaers@telenet.be