Kaart wordt geladen...

Datum en tijd
21/06/2017
19:00 - 21:00

Waar?
La Verna-huis


Een meditatieve, verbindende vorm van dansen
Reeks met Nancy Van Compernolle

sacrale dans2

Sacrale dansen zijn meestal eenvoudige kringdansen op klassieke muziek, folkloremuziek of religieuze muziek. Ze bestaan uit voorgeschreven passen en bewegingen die gaandeweg worden aangeleerd en steeds herhaald. De choreografie van de dansen maakt gebruik van krachtige symbolen zoals de cirkel, het kruis en de spiraal.
Sacrale dans is eigenlijk een vorm van meditatie, maar dan meditatie in beweging. Je zou het ook ‘bidden met je lichaam’ kunnen noemen.

Bij sacrale dans staat verbondenheid centraal. Verbondenheid met jezelf, met de medemens en met het hogere. Voor de één brengt het diepe rust en ontspanning, voor de ander vreugde en leven.
Deze dansvorm is een weg van bewustwording en heling. Ze leidt tot zelfbewustzijn, sociaal bewustzijn en bewustzijn van het grote geheel van de schepping, die grote kosmische dans waar wij deel van zijn.
Als we sacrale dans ‘helend’ noemen, dan heeft dat te maken met de unieke combinatie van lichaam, ziel en geest, met de totaliteit van de mens die door deze dans wordt aangesproken. Door de dans worden we uitgenodigd om met volledige aandacht aanwezig te zijn, hier en nu, in elke pas, in elke beweging.

Wil je graag ervaren wat het voor jou kan betekenen? Kom met ons meedansen. Iedereen is welkom: mensen voor wie sacrale dans nieuw is en mensen die er al ervaring mee hebben.

Dans elke dag,
al was het maar in gedachte.

Rabbi Nahman

Wanneer: Woensdagavonden om de drie weken op 19 april, 10 mei, 31 mei, 21 juni van 19 u. tot 21 u.
Waar: La Verna-huis
Bijdrage: € 28 (leden) en € 32 (niet-leden) voor de reeks van vier avonden.
Inschrijven: Klik hier. Wie om één of andere reden de volledige reeks niet kan volgen, kan  per les deelnemen en laat dit weten aan Nancy zelf:  0473 21 55 63. De prijs voor een les is dan  € 7 (leden) en  € 8 (niet-leden).