Kaart wordt geladen...

Datum en tijd
16/04/2018
20:00 - 21:30

Waar?
La Verna-huis


Dans de dans van het leven
Olga Bosmans en Gaston De Smet

Reeks – Maandagavonden

Wat is Biodanza?
Biodanza kan ons helpen om levensvreugde en kracht terug te winnen of te versterken. We herstellen de verbinding met ons lichaam en leren zo onze behoeften beter aanvoelen en ons zelfbeeld versterken. Het is een weg naar meer vitaliteit en eigenwaarde via eenvoudige dansen en oefeningen op specifiek uitgekozen muziek.
Biodanza geeft plezier, stimuleert de creativiteit, vermindert stress en zorgt voor ontspanning en het heropladen van onze energie.
Biodanza is een weg naar zelfwaardering en liefde voor onszelf en voor de ander.

Waar komt het vandaan?
Biodanza is ontwikkeld in Zuid-Amerika door Rolando Toro (antropoloog, psycholoog, dichter) in de jaren ‘60 en groeide wereldwijd uit tot een holistische methode voor ontplooiing, ontwikkeling en integratie van het menselijk potentieel, door middel van muziek, dans en ontmoetingen in groep.

Hoe verloopt het?
De basis van Biodanza is de ‘Vivencia’ (Spaans voor ‘ervaring’). Dit is een ongeveer 1,5 uur durende danservaring die bestaat uit een bepaalde opeenvolging van eenvoudige dansen en oefeningen. Danservaring is niet vereist, er worden geen danspasjes aangeleerd. Iedereen danst en beweegt vanuit zijn eigen kunnen. Het gaat om de vreugde in het bewegen en de bereidheid om mee te gaan op de impulsen van de muziek.

“Vivencias zijn de toegangspoorten tot een ruimte van puur zijn, een gebied waar er geen sprake meer is van tijd en waar we onszelf kunnen zijn in het hier en nu.” (Rolando Toro)

biodanza-adulto-mayor

Wanneer: Maandagavonden 16 en 23 april, 7, 14 en 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni van 20 u. tot 21.45 u.
Bijdrage:
5-beurtenkaart aan € 60 (leden) en € 70 (niet-leden) of
10-beurtenkaart aan € 100 (leden) en € 115 (niet-leden).
Kennismakingsles € 13 (leden) en € 15 (niet-leden)
Inschrijven: Klik hier
Als je wil starten met Biodanza, graag een seintje aan Olga: 0477 47 58 50