screen-shot-2018-06-23-at-11-55-11Hierbij een heerlijk gezond gerechtje met boerenkool en courgettes in de hoofdrol. Boerenkool bevat heel wat vitaminen (waaronder veel vitamine C) en mineralen (mangaan, koper, calcium, …) en wordt beschouwd als superfood en detoxgroente.

Ingrediënten
  • 3 courgettes
  • olijfolie, oregano, peper, zeezout, cayennepeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 boerenkool
  • 250 g ricotta
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • lasagnebladen
  • 1 mozzarella
  • een handvol emmentaler
Bereiding
  • Snijd de courgettes met een mandoline in dunne plakken.
  • Doe ze in een braadslede met flink wat olijfolie, oregano, peper en zeezout. Laat 20 minuten garen in een voorverwarmde oven op 190 graden.
  • Hak de knoflook fijn en bak ze aan in een pot met olijfolie.
  • Spoel de boerenkool schoon. Verwijder de middelste harde nerf van de bladeren en bak ze mee aan.
  • Doe ze in een blender, samen met de ricotta, peper, zeezout en cayennepeper. Zet opzij.
  • Neem een ovenschaal en smeer de bodem in met een dun laagje boerenkoolsaus. Leg hierop een laag lasagnebladen, een driedubbele laag courgetteplakjes, een laag lasagnebladen, boerenkoolsaus, zalm, lasagnebladen, een driedubbele laag courgetteplakjes, lasagnebladen, boerenkoolsaus, zalm, lasagnebladen. Eindig met de rest van de courgetteplakjes. Verdeel hierover de mozzarella in plakjes en de emmentaler.
  • Laat gedurende 25 minuten garen in een voorverwarmde oven op 190 graden (laatste minuutjes op grillstand).